Ramazan ve Kurban Bayramlarındaki ikramiyelerde artışa gidileceği belirtiliyor. 2024'ü "Emekliler Yılı" ilan ettikten sonra, bayram ikramiyeleri konusunda yeni bir düzenleme bekleniyor. İlk adım olarak bayram ikramiyelerinin artırılması düşünülüyor.

PLANLANAN ARTIŞ, 2.000 TL'DEN 5.000 TL'YE

Bayram ikramiyelerindeki artışla ilgili farklı rakamlar ortaya atılsa da, edinilen bilgilere göre hükümetin bu ikramiyeleri 2.000 TL'den 5.000 TL'ye çıkarmayı düşündüğü öğrenildi. Hem hükümet hem de AK Parti içinde bu konuda bir mutabakat sağlandığı ifade ediliyor. Ancak bu artışın gerçekleşmesi için yeni bir kanunun geçmesi gerekiyor.

ZAMAN ÇİZELGESİ VE MECLİS ÇALIŞMALARI

Mahalli seçimler nedeniyle şubat sonu veya martın ilk haftalarından itibaren Meclis çalışmalarına ara verileceği belirtiliyor. Eğer bayram ikramiyelerinde artış olacaksa, bu tarihlerden önce konuyla ilgili kanun teklifi TBMM gündemine getirilebilir. Artışın az prim ödeyenle çok prim ödeyen emekliler arasındaki makası açmamasına dikkat edileceği belirtiliyor.

ÖZEL BİR DESTEK İSTANBUL EMEKLİLERİNE

Özellikle İstanbul'da en düşük emekli aylığı alan, kira ödeyen ve başka bir geliri olmayanlara yönelik özel bir destek de gündemde. Bu durumu sağlayan tüm emeklilere her ay 'İstanbul Kart'larına yüklenecek şekilde 2.500 TL destek ödemesi yapılması planlanıyor. Ancak bu iyileştirmeler konusunda henüz net bir karar alınmamış olup, seçim öncesinde böyle bir adımın atılmasının zor olduğu ifade ediliyor.

Düzce; İstanbul, Ankara, Trabzon, Samsun'dakilerle birlikte deşifre oldu! Düzce; İstanbul, Ankara, Trabzon, Samsun'dakilerle birlikte deşifre oldu!

Kaynak: Yeni Şafak Gazetesi