Zonguldak’ta eski gücünden uzak görünen ve partililerce eleştirilen CHP uzun zamandır atama başkanlarla il ve ilçeyi yönetiyordu. İş atama ile olunca ciddiyetsizlik ve disiplinsizlik ön plana çıkıyordu. Bu sadece CHP değil, MHP de de aynı durumda. MHP de il ve Merkez İlçe Başkanları uzun zamandır atama ile görev yapıyordu ve yine geçtiğimiz günlerde Niyazi Kıransoy’un görevden alınmasının ardından yine atama ile Merkez İlçe Başkanlığına Süleyman Erbay getirildi. İfade ettiğimiz gibi seçimle değil de atama ile başkanlar seçilince işin tadı tuzu kalmıyor. Seçimle gelen başkanla atama ile gelen başkanlar bir olmuyor.

Buraya nokta koyduktan sonra şimdi CHP’nin bundan sonraki durumuna bir göz atalım. Bilindiği gibi Ebru Uzun geçtiğimiz günlerde yapılan seçimde tüm rakiplerini geride bırakarak CHP Merkez İlçe Başkanlığı görevine yeniden getirildi. Bundan da şu sonuç çıkıyor ki daha önce de bu makamda görev yapan Ebru hanım partililer tarafından yine kabul görerek ve başarılı olacağına inanılarak seçimle göreve getirildi. Seçimle geldiği için de her bakımdan eli daha güçlü olacak, çok daha söz sahibi olacak.

ŞİMDİ SIRADA İL BAŞKANLIĞI VAR

Merkez İlçe Başkanlığı işini geride bırakan CHP şimdi 16 Şubat Pazar günü yapılacak olan İl Başkanlığı seçimlerine odaklanmış durumda. Adaylar harıl-harıl seçimi kazanabilmek adına girişimlerini sürdürüyor.

Adaylara baktığımızda,

Atanmış olarak uzun süredir görev yapan Hakkı Güney,

Daha önce de İl Başkanlığı görevini yapan Osman Yayla,

Emekli öğretmen çocukluk hayalini gerçekleştirdi... Emekli öğretmen çocukluk hayalini gerçekleştirdi...

Çok iddialı bir aday olan Tahsin Erdem,

Ve GMİS’te danışman olarak görev yapan partililer tarafından sevilen-sayılan ve bu defa seçimi kazanacak gözüyle bakılan Turhan Oral…

Bu 4 aday arasından ipi kim göğüsleyecek diye sorulacak olursa yapılan gözlemlere göre de ifade ettiğimiz üzere Turhan Oral’ın ön plana çıktığını söylemek mümkün, fakat CHP’de son dakikada dahi sürprizler olabileceğini geçmişten bildiğimiz gibi kimin kazanacağını net olarak kestirmek mümkün değil. Burada sadece şu güzel tahmini yapmak lazım kim kazanırsa kazansın seçimle gelecek olan bir başkan olacağından partide çok daha ciddiyet olacağını söylemek mümkün olacaktır.

Ebru Uzun’la birlikte Turhan Oral’ın güzel bir ikili olacağını söyleyenler çoğunlukta olsa da CHP İl Başkanlığına aday olanların ve kazanacak olan ismin partiyi içinde bulunduğu başıboşluktan kurtararak eski gücüne kavuşturması bekleniyor. Bu anlamda şimdiden kazanacak olan tüm adaylara başarılar diliyorum ve Zonguldak’ın gelişmesi ve kalkınması adına iyi bir muhalefet yapmasını bekliyoruz.

Sesi soluğu çıkmayan CHP umarız bu seçimle birlikte çok daha gür sesle Zonguldak siyasetine katkı yapar.

İyi bir muhalefet iktidar partisini de gaza getirip hizmetlerin çok daha çabuk şekilde gelmesine katkı sağlayacaktır.

Kalın sağlıcakla…