KDV oranı zamlandı! KDV oranı zamlandı!

Halk, Fitch'in Türkiye'nin kredi notunu yükseltmesine aldırış etmeden döviz almaya devam ediyor. Dolar, resmi kurda bir fiyatla işlem görürken, Kapalıçarşı'da farklı bir değerle satılıyor. Seçimlere yaklaşıldıkça, resmi kur ile Kapalıçarşı arasındaki makasın açılmasıyla birlikte döviz talebi artıyor.

Fitch'in olumlu değerlendirmesine rağmen, dolar talebi resmi kur ve serbest piyasa arasında farklılaşan fiyatlamalara rağmen durmuyor. Türkiye'nin kredi notunun yükselmesiyle borsada olumlu bir beklenti olmasına rağmen, Kapalıçarşı'da bu olumlu etki hissedilmiyor. Dolar, Kapalıçarşı'da yeni haftaya 33 liranın üzerinde başlarken, satış fiyatı 33,16 TL olarak kaydedildi.

Uzun bir aradan sonra Türkiye'nin kredi notunun yükselmesinin borsada olumlu bir etki yapması beklenirken, bu iyimserlik Kapalıçarşı'da henüz hissedilmiyor. Vatandaşların haftanın ilk gününde döviz büfelerinde dolar talebine devam etmeleri dikkat çekiyor. Bankalararası piyasada 32 liranın altında işlem gören dolar, Kapalıçarşı'da 33 liradan alıcı buluyor. Bankalararası piyasa ile serbest piyasa arasındaki makasın 1 lirayı geçmesiyle birlikte, doların serbest piyasada değeri artmaya devam ediyor. Aynı şekilde, serbest piyasada euro 35.800 liradan alıcı bulurken, 36 liranın üzerinde satışlar gerçekleşiyor.

HABER MERKEZİ

Ekonomi Haberleri