Dolar/TL, yeni haftaya değer kazancıyla başladı ve saat 10.50 itibarıyla 30,7010 seviyesinden işlem görüyor. Cuma günü yükseliş eğiliminde hareket eden dolar/TL, günü yüzde 0,26 artışla 30,6753'ten tamamlamıştı. Dolar endeksi ise şu sıralarda yüzde 0,1 azalışla 104 seviyesinde bulunuyor.

DİĞER PARA BİRİMLERİ DE HAREKETLİ

Aynı dakikalarda avro/TL yüzde 0,2 yükselişle 33,1720'den, sterlin/TL ise önceki kapanışının hemen üzerinde 38,8010'dan satılıyor. Yatırımcılar, farklı para birimlerinin de hareketliliğini takip ediyor.

GÜNCEL VERİ TAKVİMİ VE FED SİNYALLERİ

Analizler, bu hafta ABD'de enflasyon başta olmak üzere yoğun makroekonomik veri takviminin yatırımcıların odağına yerleştiğini belirtiyor. Ayrıca, ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinin sözle yönlendirmelerinin varlık fiyatlarının yönü üzerinde etkili olabileceğini ifade ediyorlar. Para piyasalarında, Fed'in martta faizi sabit bırakma ihtimalinin yüzde 83, mayısta faiz indirimine başlama ihtimalinin ise yüzde 63 ile fiyatlandığı da dikkat çekiyor.

GÜÇLÜ TALEP VE TÜRKİYE'NİN DURUMU

Geçen hafta gerçekleştirilen Hazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Varlık Fonu ve Eximbank'ın borçlanma ihalelerine gelen güçlü talep, getirilerin öngörülerin oldukça altında gerçekleşmesine neden oldu. Bu durum, Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk priminin (CDS) düşüş eğiliminde hareket etmesinde önemli bir rol oynadı. CDS, haftaya 311 baz puandan başladı.

TEKNİK AÇIDAN GÖRÜNÜM

Tüpraş'tan dikkat çeken stratejik yatırım hamlesi! Tüpraş'tan dikkat çeken stratejik yatırım hamlesi!

Analistler, bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise ABD'de hazine bütçe dengesi verilerinin takip edileceğini belirtiyorlar. Teknik açıdan, dolar endeksinde 103 ve 102 puan seviyelerinin destek, 105 ve 106 puanın ise direnç konumunda olduğunu ifade ediyorlar. Yatırımcılar, bu gelişmeleri göz önünde bulundurarak işlem stratejilerini belirliyorlar.

HABER MERKEZİ

Ekonomi Haberleri