Zonguldak Kömürspor’un İstanbul’da aldığı yenilgi sonrasında kulüp başkanı Salih Demir istifa etti.

Salih Demir'in istifa haberinin ardından olumlu veya olumsuzluklarla dolu binlerce yorum yapıldı. 

Açık konuşmak gerekirse istifa bekleniyor muydu? Ben şahsen bekliyordum. Eldeki kadro ikinci lig için çok yetersiz bunu zaten konuşmaktan dilimizde tüy bitti. Yönetim transfer aşamasında ve teknik direktör seçme (Mustafa Özer) konusunda oldukça başarısız bir dönem geçirdi. 

Öte yandan Demirler geçen sene de istifa etmedi mi? Ettiler. Peki neden kimse sahip çıkmadı? Devrek’te adı caddelere verilen Mesut Özil, Çorumspor’u almaya çalıştı. Bir sürü insanın haberi döndü Zonguldak Kömürspor’u kalkındıracağız şeklinde birkaç fişekleme peki sonrası? Neymiş yarın tekrar Demirler geçermiş başa. Aday çıkmazsa ya da kulübü satın alan olmazsa tabi geçecekler.

Bu istifanın ardından bir daha başkan adayı çıkmazsa ya da kulübü satın alıyorum dedikten sonra yine ortadan kaybolursa insanlar kimse “Bak yine Demirler başa geçti” demesin, “Zonguldak Kömürspor’a sahip çıkmaya korkanlar var” desin.

Zonguldak’ın geçmişten günümüze kalkınması için altın değerinde fırsatları oldu. Maden, fabrikalar, futbol ve bugünlerde doğalgaz ile basketbol.

Basketbolda zirvelere oynuyoruz, Kdz.Ereğli Kadın Futbol Takımımız da Süper Lig'de boy gösteriyor. Zonguldak Kömürspor da yükselişe geçerse asıl bu şehrin gelişimi o zaman gerçekleşir.

Spor müsabakaları artık sadece bir spor müsabakası olmaktan çıktı. Yeri gelince bir şehri, yeri gelince koskoca bir ülkeyi kalkındıracak kadar güçlü hale geldi. Onca yatırım boşuna yapılmıyor.

İmkanı ve bilgisi olan Zonguldaklıları kulübe sahip çıkmaya davet ediyorum.