Erdoğan, "Gözümüzü kapamamız mümkün değil. Her meselemizi çözdüğümüz gibi, emeklilerimizin gelirini de artıracağız" dedi.

Yaklaşık 2,5 saat süren toplantının ardından konuşan Erdoğan, asgari ücret ve emekli maaşlarında yapılan artışlara ve enflasyona dikkat çekerek, "Her meselemizi çözdüğümüz gibi, emeklilerimizin gelirini de artıracağız" sözlerini dile getirdi.

İBAN'la ödeme yaparken dikkat edin! İBAN'la ödeme yaparken dikkat edin!

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"HER ALANDA MİLLETİMİZİN REFAH SEVİYESİNİ KATLAYARAK YÜKSELTMİŞ BİR HÜKÜMET"

Cumhuriyet tarihinin en büyük demokrasi ve kalkınma adımlarını attık. Çalışanlarımızın ve emeklilerimizin dezavantajlı kesimleri enflasyona ezdirmedik. En düşük emekli maaşını 66 TL'den 10 bin TL'ye, asgari ücreti 184 TL'den 17 bin TL'ye, engelli maaşını 25 TL'den 4 bin TL'ye çıkardık. Nereden nereye? Her alanda milletimizin refah seviyesini katlayarak yükseltmiş bir hükümet olarak emeklilerimizin sıkıntılarına gözlerimizi kapamamız mümkün mü?

"ELBETTE YAŞANAN SIKINTILARIN FARKINDAYIZ"

Elbette yaşanan sıkıntıların farkındayız. Emekli maaşlarına şu kadar zam yapacağız diyen muhalefetin ne kadar boş konuştuğunu örneklerle anlattık. Sözü edilen artışları ülkenin tüm yatırımlarını, eğitim sağlık harcamalarını aktarsak, kamu görevlilerinin maaşlarını vermesek bile karşılayamıyoruz. Bu demek değil ki, çalışanlarımızı ve emeklilerimizi hayat pahalılığına terk edeceğiz. Tam tersine enflasyonu yenerek, büyümeyi sürdürerek, milli gelirimizi artırarak, devletimizi güçlendirerek her meselemizi çözdüğümüz gibi, emeklilerimizin gelirini de artıracağız. Hiçbir insanımızı darda bırakmayacak, göz göre göre sıkıntı çekmesine müsaade etmeyeceğiz. Milletimizden bize güvenmeyi, destek ve dualarını esirgememesini istirham ediyorum."