Zonguldak’ın gündemindeki bugün 3 önemli konuya değineceğim. Birincisi AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın gazetecilere yaptığı çok iddialı açıklama.

İkincisi Belediye Başkanı Dr. Selim Alan’ın biraz gecikmeler yaşansa da çok önemsediği Lavuar Alanı ile Fevkani Köprüsü projeleri.

Üçüncüsü ise AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan aylardır sürtüşme yaşadığı eski il yönetim kurulu üyesi Mehmet Baş’ın kendisi hakkında kamuoyunu günlerdir meşgul eden ve mahkemeye intikal ederek aklanan iddiası yine gündeme taşınınca açıklama yaptı.

Neydi o iddia. Mehmet Baş, gazetecilere yaptığı açıklamada il Başkanı Mustafa Çağlayan'ın partiye yapılan bağış konusunda yolsuzluk iddiasında bulunmuştu.

Çağlayan ise, Mehmet Baş hakkında "Dokunulmazlığı mı varmış? Şikâyette bulunmuş. Bu senaryoyu, bu diziyi geçmişte de gördük. Oynayanlar aynı. Geçmişte 2019 yılında şikâyette bulunmuşlardı mahkeme kararı verdi. Bizi akladı. Mahkeme ikinci kez kararını verdi. Yine aklandık.” diyerek noktayı koydu. Bakalım bu sürtüşme daha ne kadar devam edecek?

25’de 25 CHP VE İYİ PARTİYE ŞANS TANIMADI

Diğer bir husus ise AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan 2024 Mart ayında tapılacak olan yerel seçimler ile ilgili olarak öyle bir açıklama yapmış ki CHP’ye de İYİ Parti’ye de hiç şans tanımayarak 25’te 25 yapacakları iddiasında bulunarak kartal misali yüksekten uçtu.

İşte Çağlayan’ın o açıklaması. Bakalım diğer partiler bu iddialı açıklamaya nasıl bir cevap verecek?

“Yılmayacağız yorulmayacağız. Cumhuriyetin yüzüncü yılında cumhuriyetin ilk vilayetinde 25’de 25’ni alacağımızı ifade ediyoruz. Bu konuda gayretliyiz. Hazırız. Evet problemlerimiz var. Ekonomik problemimiz var. Liderimize güveniyoruz. Cumhur ittifakı ile meclisin çoğunluğu bizlerde. Tane tane milletimize anlatacağız. Zonguldak’ın merkezinde hareket var. Belediyecilik anlayışı ile İlçelerimizi de beldelerimizi de alacağız.”

SELİM ALAN DEDİĞİNİ YAPIYOR

“Hep birlikte yeni Zonguldak” sloganıyla yola çıkarak Zonguldak’lı seçmenlerin güvenoyunu alarak seçimi kazanan Dr. Selim Alan, en önemli ve can alıcı projeleri arasında birinci sırada tuttuğu Lavuar Alanı ve Fevkani Köprüsünün yıkımı konusunda dediğini yaptı.

Gecikmeli de olsa bu önemli projelerin şehre katacağı avantajlarla yeniden başkan adayı olması beklenen Selim Alan, seçime tam 6 ay gibi bir zaman içerisinde bu projeler ne kadar tamamlanacak henüz bilinmiyor ancak epeyce mesafe alınacağına da kesin gözüyle bakılıyor.

Köprünün yıkımına başlandı ancak Lavuar Alanı ihalesi bitmesine rağmen TOKİ’nin ne zaman ilk kazmayı vuracağı netlik kazanmadı. Her ne olursa olsun, kim ne kadar eleştiriler yapılırsa yapılsın Zonguldak’ın değişmesi ve çağdaş şehirler arasında yer alması adına bu iki önemli projeler tamamlandığında Zonguldak’ın çehresinin değişeceğine inananlardanım.

Her zaman ne diyorduk. “Bu şehre kim bir çivi çakarsa onun alnından öperiz.” Bu işin particiliği falan da olmaz. AK Parti-CHP veya İYİ Parti ama iktidar olmanın verdiği avantajı kullanarak böylesine büyük işleri hayata geçirmek de gerçekten önemlidir. Birkaç ay ciddi sıkıntılar elbette olacaktır ama sıkıntı yaşamadan da refaha ulaşılmıyor. Zonguldak yaşadığımız şehir. Çağdaş ve modern bir şehirde yaşamak hepimizin de hakkıdır. Kalın sağlıcakla…