Zonguldak’ın profesyonel ligde tek temsilcisi Zonguldak Kömürspor bu sezon ligde gerçekten çok bir süreçten geçiyor. Hiç bu kadar kötü bir sezon geçirmeyen Kırmızı-Lacivertli ekibimiz küme potasında tehlikeli bir yerde adeta lige tutunmaya çalışıyor.

Beklenen ve özlenen kadroyu sezon başında ekonomik sıkıntılardan dolayı gerçekleştiremeyen Kömürspor yönetimi lig kalitesinde kadro kuramaması yüzünden içerde ve dışarıda sürekli maç kaybedince sürekli küme potasında yer alarak adeta can çekişmeye başladı.

Hal böyle olunca ara transferi de iple çekmeye başladı.

Federasyona olan 800 bin lira kadar bir parayı da ödeyemeyince 3 puanı da silinince işler tamamen arap saçına döndü ve tehlike çanlarını da damarlarında hissetti. Futbolcu kadrosu diğer takımların çok altında kalınca yeterli puanları da toplaması maalesef mümkün olmayınca sıkıntı bugünlere kadar geldi.

Bu takımı 3. Ligden 2.lige kadar çıkarma başarısı gösteren Şenol Demir Hoca son alınan Vanspor yenilgisinden sonra da daha fazla dayanamayarak istifa etti ve bu defa takımın başına eski hocası ve takımı iyi tanıyan Barış Hoca tüm riskleri alarak görevi kabul etti.

Kömürspor için şiir yazdı! Kömürspor için şiir yazdı!

İyi ki de etti ve Barış Hoca 2-3 günlük tanıdığı takımını Mersin deplasmanına çıkartarak buradan güçlü rakibinden 1 puan almayı başardı. Sonraki maçta ise geçen hafta ligin güçlü ve istikrarlı ekibi Karacabey karşısında mutlak 3 puan için çıktığı maçta öldü öldü dirildi ve 1-1 biteceği sanılan maçın 90+6 dakikasında atılan hayat öpücüğü gol ile sahadan 3 puan alarak çok önemli bir galibiyet elde etti.

Şimdi şöyle bir değerlendirme yapalım.

Bu sene grupta tam 4 takım 3. Lige düşecek.

Bu takımlar arasında alttan yukarı Bursaspor, Kırşehir ve Zonguldak Kömürspor takımı var. Hemen bizim üstümüzde ise 5 puan farkla Altınordu takımı yer alıyor.

Burada bizim hedefimiz olan takım Altınordu. Bu takımı mutlaka altımıza almamız gerekiyor. Geride daha 12 maç olduğuna göre bizim bundan sonra puan kaybına tahammülümüz olamaz. İçerisi-dışarısı hiç fark etmiyor yeni transferler hiç fena da değil iyi oynuyor, iyi mücadele ediyorlar. Hafta sonu yine çok zorlu bir deplasman maçımız var rakip ise Play-Off’a oynayan Ankaraspor. Tek eksiğimiz gol yollarında gerekli olan dokunuşları yapamıyoruz.

Ankaraspor deplasmanında ne yapıp edip mutlaka puan ya da puanlar almalıyız, alamazsak eğer diğer rakipler şayet puanlar alırsa aradaki puan makası açılır ve işimiz çok daha zora girer. İnanıyorum ki herkes bunun farkında ve bilincindedir. Bundan sonra madenci takımının kahraman futbolcularına güvenmekten başka çaremiz yok. Yönetim-taraftar-Hoca-futbolcular birlik ve beraberlik halinde hareket edip bu futbol şehrinin takımını ligde tutmalıyız.

Ben bu arada Zonguldak Kömürspor’un yöneticisi ve gizli kahramanı genç iş insanı HARUN DEMİR’e kocaman bir alkış gönderiyorum. Geçen haftaki Karacabey maçında küskün olan taraftar gruplarını barıştırarak büyük bir DİRİLİŞ örneği gösterdi ve her iki koldan yapılan müthiş tezahüratlar alınan galibiyette etkili oldu. Harun Demir’in bundan sonraki katkıları da devam edecektir. Geleceğin Başkanı diyorum ben ona.

Yukarıda başlığımızda da ifade ettiğim gibi “Bu takım ligde kalır mı ve kalırsa nasıl kalır” bunun cevabını da örneklerle vermeye çalıştım. Henüz her şey bitmiş değil. 2 haftada 4 puan alındı ve bu hafta Ankara deplasmanında inşallah 3 puan gelirse işte o zaman ben ligde kaldık gözüyle bakarım. İnşallah ligde kalırız düşersek eğer hem takım hem de Zonguldak şehri düşer. Bunu hiç birimiz istemeyiz. İsteyenler olacaksa KINA satılıyor alsınlar yaksınlar. Kalın sağlıcakla…