Zonguldak’ta dana bonfile et 670 lira, kıyma 380 lira, tavuk 85 ile 110 lira, balık hamsi zaman zaman 100 ile 150 lira arasından satıldı. Herkesin alım gücünü etkileyen enflasyonun çift hanelerde olması et, tavuk ve balık fiyatlarını da doğrudan etkiledi.

ET, BALIK, TAVUKTAN SONRA DOMATES!

Emekli öğretmen çocukluk hayalini gerçekleştirdi... Emekli öğretmen çocukluk hayalini gerçekleştirdi...

Bu kez zam haberi pazaryerinden geldi. Et, balık, tavuk kadar sebze ve meyve fiyatları da vatandaşları yakından ilgilendiriyor. Geçtiğimiz haftalarda 20 ile 25 lira arasında satılan domates, bu hafta yüzde 70 ile yüzde 100 arasında artış gösterdi ve 35 ile 40 liraya yükseldi. Pazardan gelen bu artış vatandaşları kara kara düşündürmeye başladı.

"ZABITALARIN BİR DENETİMİ OLMALI"

Domates gibi temel sebze ürünlerinde yaşanan artışa tepki gösteren vatandaşlar, “Pazarda belli aralıklarda ufak tefek artışlar olurdu. İlk kez bu kadar yükselen bir artış var. Salatasız sofra olmuyor. Haliyle de domates olmayınca salata olmaz. Sadece salatada değil, yemeklerde de kullanıyoruz. Bu artışlar ile ilgili olarak zabıta görevlilerinin bir denetimi olmalı. Tezgahların bazılarında farklı fiyatlar var. Bir standart olması gerekir. Eğer domates böyle artış göstermeye devam ederse, domatesten de vazgeçmek zorunda kalacağız” dediler. 

Halk pazarındaki tezgahlarda, soğan 7 lira patates 17 lira, salatalık 25 lira, marul 35 lira, ıspanak ise 40 liradan satışa sunuldu.