Enflasyonun yüzde 360 arttığı bu dönemde Borsa İstanbul, yüzde 803 gibi dikkat çekici bir yükseliş kaydetti. Doların yüzde 419, altının gram fiyatının ise yüzde 575 artmasıyla birlikte borsadaki kazançlar oldukça belirgin hale geldi.

İlginç bir şekilde, 107 hissede yaşanan yükseliş yüzde 2 bini, 211 hissenin yükselişi ise yüzde bini aştı. Borsa İstanbul, son 5 yılı art arda yükselişle tamamlamış olmanın yanı sıra, 2024'e de hızlı bir başlangıç yaptı. Yatırımcılar için uzun vadeli düşünenler için oldukça cazip olan Borsa İstanbul, bu dönemde gerçekleşen enflasyonun çok üzerinde bir getiri sağladı.

Borsa İstanbul'da en dikkat çeken performanslardan biri, Halka Arz Endeksi'nde yaşandı. Yatırımcıların ilgisini çeken halka arzların performansını ölçen bu endeks, son 4 yılda tam 56 kat artış gösterdi. Ayrıca, ulaştırma endeksi Türk Hava Yolları'nın performansıyla birlikte yaklaşık 28 kata kadar yükseldi. Sanayi endeksi yüzde 1.054, bankacılık endeksi ise yüzde 677 prim yaptı.

Borsa İstanbul'da yükselişi yüzde 5 bini aşan 36 hisse bulunuyor. Bu hisseler arasında en dikkat çekeni ise Tetemat Gıda oldu. Diğer yandan, borsada sadece 2 hisse değer kaybetti. Bu hisseler İhlas Gazetecilik ve İhlas Ev Aletleri olarak belirlendi.

Öte yandan, BIST-100 Endeksi'nde en fazla yükseliş yüzde 8 bin 567 ile Borusan Boru'da gerçekleşti. Süper Lig'de hayal kırıklığı yaşayan Beşiktaş, borsada rakiplerine fark attı ve hisseleri yüzde 3 bin 392 yükseldi. Bankacılık sektöründe ise Yapı Kredi yüzde bin 228 ile öne çıktı.

İBAN'la ödeme yaparken dikkat edin! İBAN'la ödeme yaparken dikkat edin!

Borsa İstanbul'un son dönemdeki performansı, yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor.

HABER MERKEZİ

Ekonomi Haberleri