Haftanın son işlem gününde Moody's Türkiye derecelendirmesi beklentisiyle bankalara güçlü alımlar gelerek endeks 8081 puanı test etti. Geçen hafta 7628 puandan kapanan endeks, haftayı 7986,47 puanla tamamladı. Özellikle işlem hacmindeki artış, piyasadaki ilginin yüksek olduğunu gösteriyor.

DÜŞÜŞ TRENDİ

BİST100 endeksinin teknik analizi, Ağustos ve Kasım ayı diplerinden geçen trend hattının 7200 seviyesinin destek olarak işlev gördüğünü gösteriyor. Aynı zamanda tarihi zirve bölgesinden gelen düşüş trendi üzerinde günlük kapanışlar gerçekleşti. Yılın ilk işlem gününden itibaren yaşanan yükseliş sürecinde zirve bölgelerinden geçen trend hattı, 8080 seviyesinde test edildi.

MAJOR ORTALAMA AYNI BÖLGEDE TOPLANDI

Haftalık grafikte görülen düşüş trendinin önümüzdeki hafta 7820 seviyesinde bulunduğu belirtiliyor. Bu bölge, olası düşüşlerde destek olarak görev yapabilir. Tüm major ortalamaların aynı bölgede toplandığı göz önüne alındığında, bu seviyelerin fiyatlamada önemli olduğu vurgulanıyor.

BİST100 endeksindeki ortalama değerlere bakıldığında, 10 günlük ortalamanın 7554, 20 günlük ortalamanın 7708, 50 günlük ortalamanın 7739, 100 günlük ortalamanın ise 7585 seviyelerinde olduğu görülüyor. 7820'nin ana destek olarak izlenmesi önerilirken, 8100 üzerinde kapanışlar teknik açıdan olumlu bir durumu işaret edebilir.

FK'NIN 8 ÜZERİ

Fiyat kazanç oranı (F/K) haftayı 7986 endeks kapanışına göre 6,61 olarak kapattı. Grafikte son 2 yıldır FK'nın 8 üzerine çıkmasının endekste yükselişi sonlandırdığı belirtiliyor. 2023 yılının sonunda görülen düşüş sonrasında bu destek hattının tekrar işlediği gözlemleniyor.

MOODY'S'İN KREDİ NOTU

Moody's'in Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit etmesi ve görünümü "pozitif"e revize etmesi piyasada olumlu bir hava yarattı. Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşunun bu kararı, Türkiye'nin ekonomik güvenilirliği konusundaki algıyı güçlendirebilir.

OYAK Grubu'nun stratejik yatırımı! Almatis'ten yeni atılım OYAK Grubu'nun stratejik yatırımı! Almatis'ten yeni atılım

VİOP endeks vadeli kontratları, 12 Ocak günü akşam seansında yatay seyirle 9067,00 puandan kapandı. Hafta sonu önemli bir gelişme olmadığı sürece borsada yatay bir başlangıç beklenebilir.

HABER MERKEZİ