Madenciler eğitimden geçti! Madenciler eğitimden geçti!

30 bin kişilik şehir olarak kurulduğu bildirilen Zonguldak nüfusu 2022 yılına göre 588.510'dir. Bu nüfus, 291.854 erkek ve 296.656 kadından oluşmaktadır. Yüzde olarak ise: %49,59 erkek, %50,41 kadındır.

Türkiye’nin ilk vilayeti olma özelliğine de sahip olan Zonguldak’ın çok eski yıllarına bir baktığımızda ve o tarihlerde çekilen fotoğrafta da görüldüğü üzere bugün trafik ve insan yoğunluğundan dolayı adım atılmayan Gazipaşa caddesinde kömür nakli yapan trenleri ve tek tük araçları ve de parmakla sayılacak kadar insanların olduğunu görüyoruz.

Oysa 2023 yılının son anlarına geldiğimizde de eski Gazipaşa ile yeni Gazipaşa caddesi arasında dağlar kadar fark olduğunu rahatlıkla söylemek mümkün. Çağ değişti, teknoloji geliştikçe gelişti, insanlar da maden ocaklarında çalışmak ve ekmeğini kazanmak için Karaelmas diyarına akın edince nüfus artıkça arttı ve eski Zonguldak’tan eser kalmadı.

Gelinen noktada çağdaş ve yaşanabilir bir Zonguldak için yetkililer elinden geleni yapıyor ancak eski o sakin günlerdeki Zonguldak aranmıyor da değil hani. Fotoğrafı konuşturduğumuzda bir eski Zonguldak’a birde şimdikine göz atmanız yeterlidir. Haber-Yorum: Mustafa Emen