İstanbul Valiliği, Beşiktaş'taki gece kulübünde meydana gelen yangınla ilgili açıklama yaptı. Yangında 29 kişinin hayatını kaybettiği ve 3 kişinin ağır yaralı olarak hastanede tedavi altına alındığı belirtildi. 

Yangın Tadilat Kaynaklı Çıktı

İstanbul Valiliği'nin açıklamasına göre, Gayrettepe Mahallesi'nde bulunan 16 katlı binanın -1 ve -2'nci katında faaliyet gösteren Masquerade isimli eğlence merkezinde ilk belirlemelere göre tadilat kaynaklı yangın çıktı.

Milyonlarca kiracıya müjde! Beklenen oldu Milyonlarca kiracıya müjde! Beklenen oldu

Valiliğin açıklaması: "Saat 12.47’de Beşiktaş ilçesi Gayrettepe Mahallesi Gündoğdu Sokakta bulunan 16 katlı binanın -1 ve -2’nci katında faaliyet gösteren Masquerade isimli eğlence merkezinde ilk belirlemelere göre tadilat kaynaklı yangın çıkmıştır. Alınan ihbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edilmiştir. Yangın, itfaiyenin müdahalesi sonucu söndürülürken olayda 29 kişi hayatını kaybetmiştir. Ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan 3 kişinin kaldırıldıkları hastanelerde tedavileri devam etmektedir. Olayın yaşandığı binada ekiplerin çalışmaları devam etmektedir”

Olay Yerine Yoğun Müdahale

Yangın ihbarının ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alındı ancak 29 kişi hayatını kaybetti.

Adli Soruşturma Başlatıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yangınla ilgili adli soruşturma başlatıldı. 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilirken, olay yerinde inceleme ve delil toplama çalışmaları sürdürülüyor.

5 Şüpheli Hakkında Gözaltı Kararı

Soruşturma kapsamında işyeri yetkilisi ve tadilattan sorumlu kişiler dahil olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. İş güvenliği ve yangın konusunda uzman bir bilirkişi ekibi de olayın çıkış nedenini araştırıyor.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Çıkan yangınla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli soruşturma başlatılmış olup, 3 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir. Olay yeri incelemesi ve delil toplama çalışmaları devam etmekte, iş güvenliği ve yangın konusunda uzman 3 kişilik bilirkişi ekibi de yangının çıkış nedeniyle ilgili çalışmalarını sürdürmektedir. Olayla ilgili işyeri yetkilisi 3 kişi ile birlikte mesul müdür ve tadilattan sorumlu 1 kişi olmak üzere toplam 5 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmiştir" şeklinde açıklama yaptı. 

İHA

Son Dakika Haberleri