Pat pat devrildi! 1 kişi hayatını kaybetti Pat pat devrildi! 1 kişi hayatını kaybetti

31 Mart 2024 Pazar günü yapılan Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde AK Parti’den Zonguldak’ın Devrek İlçesi Belediye Başkanı seçilen Özcan Ulupınar; 2004-2009 dönemi Zonguldak Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Secaattin Gonca, AK Parti Zonguldak İl Başkanlığı Yönetim Kurulu üyelikleri ve belediye meclis üyeliğinde bulunan iş insanı Mehmet Apaydın, önceden AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkan adayı ve aynı partiden Zonguldak belediye meclis üyeliği adayı olan iş insanı Deniz Kavraz ile araştırmacı gazeteci Orhan Akyüz’ün makamında kendisine “hayırlı olsun” ziyaretinde bulunduğu sırada şu ifadeleri kullandı:
‘’Buradaki mali tabloyu en ince ayrıntısına kadar inceletmek için Ankara’dan müfettiş talep ettim. İlgili bakanlığımızdaki müfettiş arkadaşlarımızla görüştüm, yapacakları çalışmalarının ardından ortaya çıkan tabloyu kamuoyuyla paylaşacağım. Bu konuda da herkes müsterih olsun. Size bir şey söyleyeyim mi? Bu güzide belediyemizde 2023’ün mart ayında 2 milyon lira, 2024’ün (bu yıl) mart ayında 23 milyon lira harcama yapılmış. Neyin harcamaları bunlar, hepsine birer birer bakılacak. Bütün faturaları tek tek inceletiyoruz. Faturalarla ilgili ürünler belediyeye verildiyse, belediye de bunu halk için kullandıysa kesinlikle sorun olmaz, fiyatlarına da bakar ona göre kararımızı veririz. Ancak o faturalar vatandaşlarımıza değil de seçimler için önceki başkan için kullanıldıysa o zaman hesabını soracağız, sormazsam adam değilim.”

‘’250 MİLYON LİRA BORÇLA BATMIŞ BİR BELEDİYEYİ DEVRALDIK’’

‘’Belediyemizde tüm zamanların en büyük vurgunu yapılmış’’ diyen Başkan Ulupınar, şöyle devam etti:
‘’Arkadaşlar, 250 milyon lira borçla batmış olan bir belediyeyi şu anda devraldık. Fakat müfettiş arkadaşlar devrede. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını söke söke tabi ki soracağız. Bizler hizmet için aday olduk, bizlere de bu görevi bahşeden mümtaz vatandaşlarımıza hizmette bulunmak boynumuzun borcu olmuştur. Halkımıza layık olmak için her daim olduğu gibi adaletten şaşmayarak merkezi hükümetimizle birlikte ‘Halka hizmet Hakk’a hizmettir’ düsturuyla her daim milletimizin hizmetinde olmaya devam edeceğiz. Çünkü çoluk çocuğumuzun rızkını buradan kazanıyoruz, karşılığında da yılmadan yorulmadan şevkle çalışacağız.”

HABER: ORHAN AKYÜZ