Bartın'da, karayolu çevre yoluna özel bir firmanın hem giriş hem de çıkış için yol açılması, kamuoyunda büyük bir tepki uyandırdı. Çatmaca Kavşağı'na sadece 20 metre mesafede gerçekleşen bu özel yol düzenlemesi, karayolları standartlarına aykırı olduğu için eleştirilere neden oldu.

Ücretsiz spor etkinliği Zonguldaklı çocuklar sporla buluşturuluyor... Ücretsiz spor etkinliği Zonguldaklı çocuklar sporla buluşturuluyor...

Özel Firma İşyerinin Konumu ve Yeni Bağlantı Yolu Oluşturulması

Bartın merkez Çatmaca Kavşağı'na oldukça yakın bir noktada bulunan özel bir firmanın yeni işyeri için özel bir bağlantı yolu oluşturuldu. Daha önce firmanın bu bölgeye herhangi bir girişi veya çıkışı bulunmamaktaydı. Ancak son gecede yapılan çalışma ile birlikte, işyerine giden hem giriş hem de çıkış için yeni bir yol açıldı.

Bartın Zonguldak Ak Parti Ahmet Çolakoğlu-1

Bu durum, genellikle kavşaklara yakın bölgelerde izin verilmeyen bir uygulama olup, kamuoyunda büyük bir rahatsızlığa yol açtı.

Firma sahibinin özel ilişkileri sayesinde bu yolun açıldığına dair iddialar ortaya atıldı. Kimi çevreler, firmanın sahibinin bir milletvekili olduğunu iddia etti. Konuyla ilgili olarak Bartın Valisi Dr. Nurtaç Arslan'a bilgi verilmiş olmasına rağmen, bu çalışmanın yapılmış olması büyük bir çelişki olarak değerlendirildi.

Bölgedeki trafik sorunlarına çözüm odaklı çalışmalar yürüten Vali Arslan'ın, böyle bir durumun olmayacağını belirtmesine rağmen, karayolu üzerine özel bir firma için yol açılması, hem valilik hem de karayolları yetkililerine yönelik eleştirilere neden oldu.

Olayın ardından gözler, karayolları ve valilik tarafından yapılacak açıklamalara çevrildi. Kamuoyu, bu durumun nasıl ve neden gerçekleştiğini öğrenmek için yetkililerden detaylı bir açıklama bekliyor.

Zonguldak Haberleri

Kaynak: Bartın Halk Gazetesi