Kastamonu’da etkili olan fırtınanın ardından limanlara sığınan balıkçılar, ihtimal fırtınalardan korumak için teknelerini karaya çekti. Fırtınalar sebebiyle balık avlayamayan balıkçılar, limanlarda tekneleri için nöbet tutuyor.

Kastamonu’da 26-27 Kasım tarihleri arasında etkili olan fırtına hayatı felç etti. Fırtına sebebiyle Karadeniz kıyısında bulunan ilçelerdeki sahil şeridinde yollar, parklar, istinat duvarları zarar gördü, ev ve iş yerlerini su bastı. İnebolu ilçesinde ise fırtınada sürüklenen Kamerun bayraklı "Vamon" adlı gemi karaya oturdu. Yaşanan fırtınadan korunmak için limanlara sığınan balıkçılar ise küçük tekneleri karaya çekerek korumaya çalışıyor. İnebolu ilçesinde fırtınanın etkisini yitirmesine rağmen balıkçılar, teknelerini bağladığı limanlarda nöbet tutuyor. Balıkçılar fırtınalar sebebiyle balık sezonuna da ara vermek zorunda kaldı. Teknelerini korumak için limanda bekleyen balıkçılar, fırtınaların sona ermesini ve yeniden avlanmaya başlamak istediklerini söyledi.

Kene kabusu geri döndü! Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce, Bolu dikkat! Kene kabusu geri döndü! Zonguldak, Bartın, Karabük, Kastamonu, Düzce, Bolu dikkat!

Balıkçıların tekneleri başında fırtına nöbeti! (2)

“Teknelerimizin başında gece gündüz bekliyoruz”

Uzun süredir Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde balıkçılık yapan Mehmet Aksoy, “Hava şartları çok sert geçiyor. Sürekli fırtına oluyor. Teknelerimizi sağlama almak için karaya çekmek zorundayız. Büyük hamsi tekneleri de limanlara sığınıyor. Şu anda Karadeniz’in hepsinde sıkıntı var. Denizde kaybolanlar oluyor, balıkçılardan kaybolanlar oluyor. Balıkçı sektörü şu anda Karadeniz’de büyük mağduriyet yaşıyor. Havalar düzelmedi, fırtına devam ediyor. Biz de teknelerimizin başında gece gündüz bekliyoruz. Hava şartları düzelirse balıkçılığa devam edeceğiz. Büyük balık tekneleri de limanda bekliyorlar. Herkese Allah sabır versin” dedi.

Balıkçıların tekneleri başında fırtına nöbeti! (3)

-İHA-