Emekli Maden Mühendisi EROL SARIAL-CHP Kilimli İlçe Başkanı olarak partisine aylarca hizmet etti. Seçim zamanı yaklaşınca da verdiği hizmetlerin karşılığını alabilmek için de partisinden Kilimli Belediye Başkan adayı olarak Genel Merkeze başvurdu ve kabul gördükten sonra da diğer parti adaylarına göre erkenden avantajlı şekilde seçim çalışmalarına başladı.

Sarıal, seçim çalışmaları boyunca teşkilattaki arkadaşlarıyla birlikte gitmedik ev, sıkmadık el bırakmadı. Çok çalıştı çok çabaladı ama olmadı.

Neden olmadı?

Emekli öğretmen çocukluk hayalini gerçekleştirdi... Emekli öğretmen çocukluk hayalini gerçekleştirdi...

Çünkü AK Partinin iktidar destekli genç adayı Kamil Altun’un Kilimli’de yaptığı değişiklikler ve yapacağı projeler halkta ciddi karşılık buldu ve üstelik İYİ Partiden Mesut Şalvarcıoğlu’nun oyları bölmesi ve diğer adayların da aynı şekilde sandıkları etkilemesiyle Erol Sarıal çok istediği Kilimli Belediye Başkanlığına seçilemedi ve Kamil Altun yine tüm rakiplerine üstünlük sağlayarak 2. dönemde de başkanlık koltuğuna oturdu.

Bazı istekler ne kadar arzu edilirse edilsin ve ne kadar çaba ve gayret gösterilirse gösterilsin halkta karşılığı olmayınca maalesef başarı gelmiyor. Halk kimi isterse, kimi başkanlığa layık görürse sandıktan o isim çıkıyor. Sayın Sarıal elinden gelenin fazlasını yaptı başka yapacak bir şey de yok. Halk böyle istedi sonuç yine Kamil Altun oldu. Haber-Yorum: Mustafa Emen