Sonbahar adım adım yaklaşırken, teknoloji dünyasının gözü kulağı Apple‘ın geleneksel hale gelen iPhone lansmanında. Bilindiği üzere şirketin yeni modellerini gün yüzüne çıkardığı etkinlik genellikle eylül ayının ilk iki haftasında gerçekleşiyor. Hatta gün vermek gerekirse vitrin için çoğunlukla salı tercih ediliyor. Bloomberg’den Mark Gurman‘a göre Apple bu geleneği bozmamakta kararlı.

Lise öğrencisi dehşeti yaşattı! Lise öğrencisi dehşeti yaşattı!

Gurman, etkinlik için iki olası tarih olarak 12 Eylül veya 13 Eylül’ü önermişti, ancak şimdi 12 Eylül Salı günü daha olası aday gibi görünüyor. İphone 15 modelleri 12 Eylül’de tanıtılırsa ve Apple her zamanki çıkış zamanlamasına bağlı kalırsa, ön siparişler 15 Eylül Cuma günü alınacak ve ardından 22 Eylül Cuma günü satış başlayacak.

iPhone 15 Etkinliği, 12 Eylül Salı Gerçekleşebilir

Apple’ın ‌iPhone 15‌, ‌iPhone 15‌ Plus, iPhone 15 Pro ve ‌iPhone 15 Pro‌ Max dahil olmak üzere dört yeni ‌iPhone‌ modeli tanıtmasını bekliyoruz. Dynamic Island’ın tüm iPhone 15 ailesini kapsayacak şekilde genişletilmesi öngörülüyor. Ayrıca Apple, Avrupa Birliği’nin yeni yönergeleri sebebiyle şarj için Lightning yerine USB-C‘yi kullanacak.

Ek olarak yeni modeller önceki modele kıyasla daha ince çerçeveler, daha hızlı bir A17 çip, yeni kamera teknolojisi ve daha fazlasını da içerecek. Apple’ın fiyat artışlarını gerekçelendirebilmek adına yeni modellerin tüm versiyonlarında depolama kapasitelerinin de iki katına çıkarılacağı iddia ediliyor.

Şirketin her sene sonbaharda düzenlediği iPhone etkinlikleri, Türkiye’de de heyecan yaratırdı, ancak son yıllarda dolar kurunun artışıyla İphone fiyatları astronomik bir seviyeye yükseldi. Bu da beraberinde heyecanı köreltti zira Apple’ın telefonları çoğu insan için erişilemez hale geldi. Bugün en güncel model olan iPhone 14’ü satın almaya kalktığınızda tam 48 bin lira ödemeniz gerekiyor. iPhone 15 Türkiye fiyatı için nasıl bir tutar belirleneceğini lansmanın ardından öğreneceğiz.

KAYNAK: turkmmo.com