Otomotiv dünyasında elektrik dönüşümü alt segmentlerde olduğu gibi daha lüks modellerde de hızla etkisini göstermeye devam ediyor. Dünya devi markalar en üst seviye donanıma sahip amiral gemisi modellerini dönüştürürken, yeni modeller de üretiliyor.  İşte dünyanın en lüks 3 elektrikli otomobili...


1- PORSCHE TAYCAN
Porsche'nin tamamen elektrikli ilk modeli olan araç hem sportif hem de adeta teknoloji üssü.  Taycan, hem performans, hem lüks hem de elektrik konforunun birleşimi. Giriş seviyesi Taycan'dan 761 PS'lik 0'dan 100 km/sa hıza sadece 2.8 saniyede ulaşabilen Taycan Turbo S'e ihtiyaç duyulan bir teknolojik donanım ve konfor sunuluyor.

2020-porsche-taycan

Porsche Taycan'ın iç mekanında 16,8 inçlik kavisli gösterge ekranı, orta konsoda 10,9 inçlik bilgi eğlence ekranı, onun altında bulunan klima kontrolleri ve touchpad olarak kullanılabilen ekran, opsiyonel olarak sunulan 10,9 inçlik yolcu ekranıyla adeta bir teknoloji üssü.

2-AUDİ e-tron GT

Audi e-tron GT markanın performans odaklı elektriklisi. Aracın bünyesinde 93.4 kWh'lık bir batarya ve  800 volt'luk bir elektrik altyapısı söz konusu. Audi, aracın bataryasının yüzde 5'ten yüzde 80 doluluk oranına hızlı şarj ile sadece 23 dakikada ulaşabildiğini belirtiyor. 

audi-rs-e-tron-gt

Türkler "Chery" çok sevdi... Chery Fiyat Listesi Türkler "Chery" çok sevdi... Chery Fiyat Listesi

470 beygir güç sunan araç 640 Nm tork üretiyor. 487 kilometre menzil sunan araç 0'dan 100'e hızlanmasını 4.1 saniyede tamamlıyor.  Audi e-tron GT'nin iç mekanı da yine bir Audi klasiği şeklinde tasarlanmış.

3-Lucid Air

Tanıtıldığı günden bu yana pek çok kez adından söz ettiren Lucid Air, dış tasarımı kadar iç mekanında kullanılan malzeme kalitesiyle öne çıkıyor.

2023-lucid-air-pure