Toplamda 50 bin Türk de oturma, çalışma ve aile birleşimi vizesiyle Almanya'ya gitti. Bu rakamlarla Türkler, Almanya'ya göçte birinci sıraya yükseldi.

Türklerin Almanya'ya olan göç akını, Türkiye'deki ekonomik sıkıntılar, yetişmiş elemanların arayışı ve doktor açığının kapatılması gibi faktörlere dayanıyor. Almanya'ya kaçak yollarla gelenlerin yanı sıra, özellikle son bir yılda 2 bin 993 Türk doktorun vize alarak göreve başlaması dikkat çekiyor.

Zonguldak, Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Düzce dahil 20 CHP il başkanından çay üreticisine destek ortak açıklama! Zonguldak, Trabzon, Rize, Artvin, Giresun, Düzce dahil 20 CHP il başkanından çay üreticisine destek ortak açıklama!

Göçmenler arasında Türklerin, Almanya'yı tercih etmelerinin arkasında ise daha iyi gelir ve yaşam koşulları arayışı bulunuyor. Özellikle Türk işadamlarının emlak ve otomotiv sektörlerinde yatırım yaparak Almanya'ya olan ilgisi artıyor.

Bu göç dalgasının, Türkiye'deki ekonomik zorluklar ve enflasyonun etkisiyle ivme kazandığı belirtilirken, Almanya'nın umut olarak görülmesi ve yatırım fırsatlarının aranması öne çıkıyor. Ancak, iltica başvurusu reddedilenlerin hızla sınır dışına çıkartılmasıyla ilgili tartışmalar da gündemde yer alıyor.

Ersin Turan 

Gündem Haberleri