Başarısız seçim sonuçlarından sorumlu tutulan 6 ismin masaya yatırılacağı toplantıda, ana gündem maddesi sandıktan çıkan sonuçlar olacak.

 YEREL SEÇİM SONUÇLARI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlık edeceği toplantıda, AK Parti'nin yerel seçimlerde aldığı sonuçlar detaylı bir şekilde ele alınacak. Önceki seçimlerle karşılaştırmalar yapılacak ve il il, ilçe ilçe sonuçlar incelenecek.

MYK SUNUMLARI

Toplantıda, Yerel Yönetimler, Seçim İşleri ve Teşkilat başkanlıklarının sunum yapması bekleniyor. Bu sunumlar doğrultusunda seçim süreci ve sonuçları detaylı bir şekilde değerlendirilecek.

MYK toplantısının ardından AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, hem gündeme hem de toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim sonrası yaptığı balkon konuşmasında şunları söylemişti: "Elbette her siyasi parti kendi bünyesinde seçim sonuçlarını analiz edecektir. Biz de partimizin organlarında 31 Mart seçimlerinin neticelerini açık yüreklilikle değerlendireceğiz, özeleştirimizi cesaretle yapacağız. Henüz kesinleşmemiş olmakla birlikte sandık sonuçları bize ülkemiz genelinde irtifa kaybı yaşadığımızı gösteriyor. Elbette yerel bazda yaşanan bu gerilemenin sebeplerini masaya yatıracağız. Kaybettiğimiz, geriye düştüğümüz her yerde, sebepleri çok iyi tespit edecek ve gerekli müdahalelerde bulunacağız." 

Kulislere düşen bilgilere göre AK Partililer, başarısız seçim sonuçlarından 6 ismi sorumlu tutuluyor. Bu isimler yarınki MYK'da gündeme gelecek.

Tepkilerin yoğunlaştığı isimler şunlar:

*AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala

Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı! Nefes almak zorlaşacak! Meteorolojiden uyarı üstüne uyarı! Nefes almak zorlaşacak!

*AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen,

*AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ali İhsan Yavuz,

*AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz

*AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir

*AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri