Biden yönetimi, Ürdün'deki bir ABD üssüne düzenlenen drone saldırısının ardından İran destekli militanlara karşı Irak ve Suriye'de yeni hava saldırıları başlattı.

İRAN'A YAKIN HEDEFLER VURULDU!
Drone saldırısı, Ürdün'deki bir ABD üssüne yönelik gerçekleşmiş ve üç ABD askerinin ölümüne ve onlarca askerin yaralanmasına neden olmuştu. ABD güçleri, bu saldırıyı gerçekleştiren örgütü sorumlu tutarak, İran'a yakın çeşitli hedefleri vurdu.

Bilim insanlarından devrim niteliğinde icat "SCARF"! Bilim insanlarından devrim niteliğinde icat "SCARF"!

BİDEN, İRAN'I SORUMLU TUTTU!
Saldırılar, Biden yönetiminin İran'ı, özellikle de son aylarda artan Orta Doğu'daki militan şiddet olaylarından sorumlu tuttuğu bir dizi hedefe karşı başlattığı geniş çaplı bir kampanyanın başlangıcını işaret ediyor. Ürdün'deki ABD askerlerinin bulunduğu bir üsse düzenlenen saldırıyı Irak'taki İslami Direniş adlı İran yanlısı bir milis grubu üstlendi. Saldırıda ölen iki kadın ve bir erkek asker, Gürcistan'daki Ordu Yedek birliği üyeleriydi.

ABD, İran'ın Orta Doğu'daki müttefiklere yönelik tehditlerini artırdığı gerekçesiyle bu saldırıları gerçekleştirdiğini belirtti. Saldırılar, bölgedeki gerilimi tırmandırma riski taşımakla birlikte, Biden yönetimi, ABD askerlerine yönelik saldırılara karşı güçlü bir yanıt verme sözü vermiş durumda. Ancak, bu tepkinin dengeli olması ve bölgedeki çıkarları koruma hedefiyle çatışmayı önleme çabası arasında hassas bir denge bulunması gerekiyor.

Biden, aynı zamanda Irak'taki ABD askerlerinin varlığını azaltma çağrıları ve Bağdat hükümeti ile olan gergin ilişkileri de göz önünde bulundurarak tepkisini ayarlamak zorunda. Bu saldırılar, Biden'ın Orta Doğu politikasını, Amerikan çıkarlarını koruma çabasını ve bölgedeki gerilimi nasıl yöneteceğini şekillendirmesi bakımından önem taşıyor.