31 Mart yerel seçimleri hızla yaklaşıyor ve adaylıkları açıklanan isimler seçim startını vererek çalışmalarına hız verdi.

CHP adayı Tahsin Erdem 23 Ocak Salı günü beraberinde partililerle birlikte Gazipaşa’yı boydan boya turlayarak yarışa ciddi şekilde başladı.

CHP Teşkilatları yetkilileri İl Başkanı Devrim Dural ve Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu başta olmak üzere 31 Mart’ta seçimi mutlaka kazanarak AK Parti’den emaneti geri alacaklarından son derece emin şekilde konuşuyorlar.

Başkan adayı Tahsin Erdem de aynı şekilde teşkilatlardan aldığı güçle Zonguldak halkının teveccühüyle Belediye Başkanı seçileceğine yürekten inandığını belirterek “Halkımız CHP’yi çok özledi” diyor.

CHP tarafında durum bundan ibaret.

SELİM ALAN DA İDDİALI

MHP DE DESTEK VERECEK

AK Parti’de durum ise mevcut Başkan Selim Alan’ın adaylığının açıklanmasından sonra tüm teşkilat mensupları ile birlikte sahaya inerek vatandaşlardan hizmetlerin devam etmesi için oy isteyecekler.

İktidarın gücünün ve MHP ittifakının da verdiği destekle Zonguldak’ın yarım kalan projelerini ve diğer bekleyen projelerin devam etmesi anlamında bu seçimin önemine işaret edilerek belediyenin mutlaka AK Parti’de kalmasının altını çiziyorlar. 31 Mart Belediye seçimlerini kimin kazanacağını kestirmek gerçekten çok zor. Partiler doğal olarak kendilerinin kazanacağını söyleyerek bir adım önde olmak istiyor, fakat bir de vatandaş penceresinden bakmak lazım. Onlar ne diyecek? Kime oy verecek? Görünen o ki, Zonguldak Belediyesi seçiminde şimdiden nefesler tutuldu. Seçmenler de beklemede. Sandık başına gidildiğinde kararlar şekillenecek.

31 Mart’ın bombası Cem Dereli…

AK Parti-CHP kanadında bu konular tartışıladursun ve görüşler ortaya konulsun ama dikkat çekilecek bir isim var ki, hiç beklenmeyen şekilde ters köşe yaparak bombayı patlatabilir.

Nasıl olacak bu iş?

Şimdi herkesin olur mu öyle şey dediğini duyar gibiyim ama bugüne kadar Zonguldak’ta yapılan seçimlerde beklenen oyu alamayarak geride kalan Saadet Partisi öyle bir aday çıkardı ki, herkes onu konuşuyor.

Kimi konuşuyor.

CEM DERELİ’yi konuşuyor.

Zonguldak doğumlu Trabzon Sürmene’li olan ve ODTÜ mezunu iş insanı vizyon sahibi, donanımlı bir isim olan Cem Dereli’ye olan ilgi ve alaka yükselerek devam ediyor. Seçimlere daha epeyce bir zaman var. Ekibiyle birlikte sıkı bir şekilde çalışmalar yapılıyor. Cem Dereli’nin ikna kabiliyeti, halka yaklaşımı, projelerini anlatmak suretiyle seçmenlerden olumlu olarak kendisine yansıyor ve onlardan kesin olarak söz alıyor. Bunlar başkan adayı için çok önemli detaylar.

Cem Dereli’nin bir başka önemli tarafında ise iş insanı olması münasebetiyle parayla pulla hiç işi yok. Tek bir gayesi olduğunu söylüyor ve “Ben Zonguldak’a hizmet etmek ve bu şehrin insanlarını yaşanabilir bir şehre kavuşturmak için bu yola çıktım.”

Her ne kadar ya AK Parti ya da CHP olarak 31 Mart seçimleri çantada keklik olarak değerlendirilse de Saadet Partisi adayı donanımlı bir isim olan Cem Dereli’yi dikkate almamak hatanın en büyüğü olacaktır. Benden söylemesi. Kalın sağlıcakla.