KEİPA Türkiye Delegasyonu Başkanı Dönmez: "Üzerimize düşeni yapacağız!" KEİPA Türkiye Delegasyonu Başkanı Dönmez: "Üzerimize düşeni yapacağız!"

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı çocuklar için çıkardığı kitap ile çocukların Türk kültürünü benimsemelerini ve 16 büyük Türk devletini öğretmeyi hedefliyor.

16 Devlet, 16 Lider! Çocuklar Türk Tarihini Öğrenecek.. (3)

"16 Türk Devletine Zamanda Yolculuk" isimli kitapta 16 Türk Devleti ve Hükümdarları resimlerle tasvir edilerek çocukların anlayabileceği bir dille kitap oluşturuldu.

Milliyetçi Hareket Partisi Başkanı Devlet Bahçeli'nin önderliğinde çıkarılan kitabın ön girişinde parti başkanı Bahçeli'nin "Devlet, milletin mehtabı; millet, devletin medarıdır" sözleri ve ön sözü yer alıyor.

16 Devlet, 16 Lider! Çocuklar Türk Tarihini Öğrenecek.. (5)   16 Devlet, 16 Lider! Çocuklar Türk Tarihini Öğrenecek.. (4)

Dağıtılacak olan kitap, okullarda kullanılarak çocukların Türk tarihi hakkında bilgi sahibi olmalarına katkı sağlamayı amaçlıyor. Kitap, Büyük Hun Devleti'nin kurucusu Teoman'dan Osmanlı Devleti'nin kurucusu Osman Bey'e kadar olan Türk devletlerini ve hükümdarlarını sıralayarak içerik oluşturuyor.

16 Devlet, 16 Lider! Çocuklar Türk Tarihini Öğrenecek.. (6)

16 Devlet, 16 Lider! Çocuklar Türk Tarihini Öğrenecek.. (8)

16 Devlet, 16 Lider! Çocuklar Türk Tarihini Öğrenecek.. (7)

Aybüke Ünal