Zonguldak'ta dikkat eksikliği olan öğrencinin öğretmen tarafından mobinge maruz kaldığı ve gösteriden çıkarıldığı yönündeki iddiaların CİMER'e yapılan şikayetin ardından haber yapılması üzerine yeni iddialar gündeme geldi.  

Yaşanan olayda anaokulunda okuyan bir öğrencinin okula istenmemesi ve sonrasında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı sırasında öğrencinin gösteriden çıkartılması sonucunda veli okul müdürünü ve olayı gerçekleştiren öğretmeni CİMER'e ve Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne şikayet etmişti.  

OLAYLA İLGİLİ ÖNEMLİ İDDİA!

Öğrencinin ve şikayet eden velinin durumuyla ilgili önemli iddialar gündeme geldi.

İddiaya göre, öğretmen hakkında şikayette bulunan veli, çocuğunu daha önce bir anaokuluna kaydettirmek istedi ancak ön görüşmede kabul edilmedi. Bunun üzerine araştırma yaparak başka bir anaokuluna başvurdu ve çocuğu tereddütsüz kabul edildi. Çocuk, resmi nakli gerçekleşmeden bir hafta boyunca okula devam etti. Resmi naklinin diğer okuldan kaynaklı gecikmesine rağmen öğrenci derslere alındı. Bundan sonraki süreçte öğretmenler, çocuğun göz teması kurmadığını, yere uzandığını, gruba uyum sağlamadığını fark etti. Çocuk ders esnasında yere uzandı ve göz temasından kaçındı. Çocuğun önce annesi okula çağırıldı ve gelmedi. Sonra ise babası çağırıldı. Okula gelen baba çocuğundaki problemi gördüğü halde geçiştirdi. Öğretmenler çocuğun ebeveynlerine durumu bildirerek çocuğa yardımcı olmak için yönlendirmeye çalıştılar. Rehber öğretmen de bu konuda aileye destek verdi. Ancak veli, çocuğunun özel eğitime ihtiyacı olduğunu kabul etmedi. Öğretmene tepki gösterdi ve çocuğunun okula devam edeceğini söyledi.

Çocuğun bir kurumda özel eğitim aldığı ortaya çıktı; ancak aile bu işin bilinmesini istemiyordu çünkü çocuğun problemini resmiyete dökmek istemiyordu. Ayrıca çocuk, okulun bitiş saati olan 1'de değil, 1.5'ta alınıyordu. Bu durumda hem çocuğun hem de öğretmenlerin mağduriyetine neden oluyordu. Ailenin, bu konuda da öğretmenlere tepki gösterdiği iddia edildi. 

"ÇOCUK KAÇTI, VELİ ÖĞRETMENE HAKARET ETTİ" İDDİASI

Zonguldak BEÜ'de kansere ilaç... Patent bile alındı... Kansere yeni umut... Zonguldak BEÜ'de kansere ilaç... Patent bile alındı... Kansere yeni umut...

İddiaya göre; Geçtiğimiz hafta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda okulda yapılan bir gösteride çocuk da yer aldı ancak gösteri sırasında kaçtı. Öğretmenler çocuğu bulmak için uğraştılar. Bu sırada veli, öğretmenlere hakaret etti ve tehditler savurdu. Olay hakkında diğer velilerin ve rehber öğretmenin tutanaklarının mevcut olduğu öğrenildi. 

Veli, okul müdürü ile görüşmek istemedi. Olayı yaşayan öğretmenin karşı şikayette bulunduğu iddialar arasında yer alıyor.

Özel Haber

Aybüke Ünal