Sağlık çalışanlarının yaptığı eylem esnasında Acil Servis hizmetlerine devam ederken, sadece Polikinlik hizmetindeki hekimler eyleme katılım sağladı.

WhatsApp Image 2023-08-01 at 12.52.30 (1)

DOKTORLAR ZONGULDAK’TAN SESLENDİ
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi önünde toplanan sağlık çalışanları yaptığı basın açıklamasında yaşadıkları sorunlardan bahsettiler.

Sağlık Çalışanları tarafından yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi;

“Yetkili sendika Sağlık-Sen’in toplu sözleşme teklifinde ileri sürdüğü, ‘dayanışma aidatını’ kabul etmiyoruz! Sendika ikramiyelerinin barajlara bağlanmasını kabul etmiyoruz! Sabit ek ödemede artış talep edilirken, bu artışın ayrımcılığa yol açarak “tabip dışı” kadrolara istenmesini kabul etmiyoruz! Demokratik tepkimizi meşru zeminde göstererek, hep beraber, tek bir ağızdan “artık yeter, hakkımızı verin” denildi.

Ücretsiz spor etkinliği Zonguldaklı çocuklar sporla buluşturuluyor... Ücretsiz spor etkinliği Zonguldaklı çocuklar sporla buluşturuluyor...

“İDEAL BİR SAĞLIK SİSTEMİ İÇİN”
Hekimlerin açıklamasında yaşanan sorunlardan bahsedilirken aynı zamanda halkın da mağdur edildiği belirtildi. Yapılan açıklamada: “Biz sağlık çalışanları olarak herkesten iyi biliyoruz ki; sağlık, en temel haktır.Ülkemizde oluşacak ideal sağlık sisteminin en büyük destekçisi olan bizler, hastalarımızın nitelikli tedavi olma, bakım alma ve iyileşme hakkını savunduğumuzun bilinmesini arzu ediyoruz.

“PANDEMİDE VERDİĞİMİZ HİZMETİN UNTULMAMASINI BEKLİYORUZ”
“Pandemide ve her türlü zorlu şartlarda hastalarımıza verdiğimiz fedakârca hizmetin unutulmamasını bekliyoruz. Nitelikli sağlık hizmeti için verilecek bu mücadelede sadece kendimiz için değil, hastalarımız için de mücadele ettiğimizin bilinciyle, tüm halkımızı yanımızda olmaya davet ediyoruz. Bu sebeplerle; Hakkımız, halkımız ve hastalarımız için, ideal bir sağlık sistemi için, 

"ACİL İŞLEMLER DIŞINDA İŞİ BIRAKIYORUZ"
“Pandemide ve her türlü zorlu şartlarda hastalarımıza verdiğimiz fedakârca hizmetin unutulmamasını bekliyoruz. Nitelikli sağlık hizmeti için verilecek bu mücadelede sadece kendimiz için değil, hastalarımız için de mücadele ettiğimizin bilinciyle, tüm halkımızı yanımızda olmaya davet ediyoruz. Bu sebeplerle; Hakkımız, halkımız ve hastalarımız için, ideal bir sağlık sistemi için, Bugün ve yarın acil işlemler dışında sağlık hizmeti sunumunu durduruyor, İŞ BIRAKIYORUZ” denildi.