Zonguldak'ın siyasi kulislerinde son günlerde yaşananlar, pembe dizi senaryolarını aratmıyor.

Oyuncularımız; Cumhur İttifakı'nın gözde damadı Selim Alan, AK Parti İl Teşkilatı'nın renkli karakterleri ve tabii ki, kırgın aile yakını rolünde MHP.

Sahne ise Dedeman Otel'in şık salonları.

Perde açılıyor ve bizleri, Belediye Meclis Üye tanıtımı ve Proje lansman toplantısı karşılıyor.

Ancak, davetiyeleri postacı amca mı kaybetti bilinmez, MHP İl Başkanı Mustafa Öztürk ile Ülkü Ocakları Başkanı Gökmen Karali bu özel gösterime katılmayarak, "Biz buradayız ama aslında yokuz," mesajını veriyorlar.

Olayın kökenine inildiğinde, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, bir zamanlar MHP'ye "Başkan Yardımcılığı koltuğu senin olsun," diyerek göz kırptığı, ancak adaylığı kesinleşince, bu teklifini unutup MHP'yi kenara ittiği dedikoduları dolaşıyor.

MHP'nin tepkisi ise "Söz mü? O da ne?" şeklinde olmuş olabilir.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak mitingine gelirsek; orada da MHP İl Başkanı Öztürk'ün platforma çıkma hayalleri suya düşmüş.

Hatta, Erdoğan'ın Belediye Başkanlığı ziyaretinde de MHP'nin kapı dışarı edildiği fısıltı gazetesi manşetlerinde.

Bu arada, Selim Alan'ın "Benim 7 bin oyluk zaferim var, MHP'ye ihtiyacım yok," diyerek göğsünü gere gere yürüdüğü söyleniyor.

Ancak Dedeman Otel'deki tanıtım toplantısına MHP İl Başkanı Öztürk ile Ülkü Ocakları Başkanı Karali'nin katılmaması, "Biz de buradayız ama isterseniz görmezden gelin," şeklinde bir moda açıklaması gibi algılanabilir.

Durum böyle olunca, MHP MYK Üyesi Murat Kotra ile MHP Merkez İlçe Başkanı Çağatay İpekçi'nin toplantıda boy göstermesi, "Biz parti içi demokrasiyi çok seviyoruz," mesajını verir nitelikte.

Herkesin kafası karışıkken, Zonguldak siyasetindeki bu 'görünmez sandalye' oyunu, vatandaşları hem şaşırtıyor hem de gülümsetiyor.

Ve perde kapanırken, Zonguldak'ta siyasetin rengarenk dünyasında bol kahkahalık bir bölüm daha sona eriyor.

Yarın neler olacak merakla bekliyoruz.

Acaba MHP ve AK Parti arasındaki buzlar eriyecek mi yoksa Dedeman Otel'de yaşananlar yeni bir siyasi komedi dizisinin mi provaları?

Zaman gösterecek...

He birde ses kayıtları iddiaları dolaşıyor ki evlere şenlik.

Bakın daha neler göreceğiz neler... 

Belli ki seçim çalışmaları daha yeni başlıyor!