Zonguldak ve Kastamonu Hafız öğrenciler finalde yarıştı Zonguldak ve Kastamonu Hafız öğrenciler finalde yarıştı

GMİS Genel Sekreteri Yener Arslanbuğa, törende yaptığı konuşmada, maden şehitlerini sevgi ve saygıyla andı. Arslanbuğa, geçmiş faciaların yanı sıra Armutçuk'tan Amasra'ya kadar birçok acı olayı hatırlatarak madencilerin zorlu mesleklerini vurguladı.

Zor Meslek, Güçlü Azim

Anma törenine katılan 16 yıllık maden işçisi Murat Aldırtmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, madencilik mesleğinin dünyanın en zor mesleklerinden biri olduğunu belirtti. Aldırtmaz, devletin ve kurumun çalışma şartlarını olumlu yönde geliştirdiğini ifade ederek, iş güvenliği konusundaki önlemlerin arttığını ve teknolojik, bilimsel eğitimlerle bilinçlendiklerini dile getirdi.

Tecrübe ve Teknolojiyle Yükselen Standartlar

Maden işçisi Aldırtmaz, devletin ve kurumun iş güvenliği konusunda attığı adımların tecrübe ve teknoloji ile birleşerek sektörde standartları yükselttiğini vurguladı. Eğitimler ve kurslarla bilinçlendiklerini belirten Aldırtmaz, "Devletimiz için en layıkıyla görevimizi yapıyoruz, yapacağız" dedi.

Kazaların Azaltılması İçin Alınan Önlemler

Törene katılan yetkililer, maden kazalarını önlemek adına devlet ve kurumlar olarak yapılan yatırımların önemini vurguladı. İş güvenliği açısından alınan önlemlerin sürdürüldüğünü belirten yetkililer, teknolojik gelişmelerle beraber madencilik sektöründe güvenli çalışma koşullarının arttığını ifade etti.

Törene Katılan Yetkililer ve Temsilciler

Anma törenine, CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Kozlu Kaymakamı Hüseyin Ece, TTK Genel Müdürü Muharrem Kiraz, GMİS Genel Merkez yöneticileri, Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şube Başkanı Erdoğan Kaymakçı, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Yaşar Karaman, İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve madenciler katıldı.

İHA

Zonguldak Haberleri