ZTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Demir, yaptığı açıklamada; "Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan Mesleki Eğitim İş Birliği Protokolü ile Zonguldak Mesleki ve Teknik Anadolu lisesi (ZMTAL) Odamız ile ilişkilendirildi.

Odamızın himayesinde eğitim-öğretim yapmakta. Oda olarak Okulumuz öğrencilerine temrinlik malzeme desteği, iş önlüğü desteği, başarılı öğrencilerimize burs desteği veriyoruz. İşletmelerimiz aracılığıyla staj imkânı sağlıyoruz. Yine odamızın desteği Okulumuz öğretmenlerinin ve öğrencilerinin iş birliği ile yurt içi ve yurt dışı projeler hazırlıyoruz. Bu projelerden biri olan "Mesleki Eğitim Aracılığıyla Geleneksel Masa Oyunlarının Güçlendirilmesi ve Farkındalığın Artırılması" adlı proje AB desteği aldı.

Proje kapsamında ortak ülkelerin geleneksel masa oyunları tanıtılacak ve proje sonunda dijital ortama aktarılacak. Bu sayede oyunlar daha geniş kitlelere duyurulabilecek ve Bilişim Teknolojileri alanındaki eğitime katkı sağlanacak. Dünyanın her yerinden kültürel oyunlar dijital olarak erişilebilir hale gelecek ve geleneksel kültürel miras gelecek nesillere ulaştırılabilecek.

Zonguldak'ta kadın elleri temizliğe ilham veriyor... Zonguldak'ta kadın elleri temizliğe ilham veriyor...

Proje aynı zamanda öğrencilerin mesleki ve sosyal gelişimlerine, yabancı dil, dijital yeterlilikler ve iş birliği becerilerine katkı sağlayacak. Öğrenci ve öğretmenler farklı ülkeleri tanıma ve yeni arkadaşlıklar kurma fırsatı bulacaklar. Projenin başarısı şehrimizin uluslararası alanda tanınmasına da yardımcı olacak.
Başarılarından dolayı Okulumuz öğretmenlerini ve öğrencilerini kutluyorum. Odamız, Zonguldak Milli Eğitim Müdürlüğümüz ve Okul yönetimimiz ile birlikte yeni projeler gerçekleştirmeye, öğrencilerimizi reel sektöre hazırlamaya devam edeceğiz" dedi.