bbb24564-8939-401d-a7d8-bc1ec6226074ZONGULDAK’TA GIDA DENETİMLERİ GÜVEN VERİYOR

Zonguldak İl Tarım ve Orman Müdürü Nihat Ağan, kentteki et-et ürünleri, süt-süt ürünleri ile yumurta işletmelerine yönelik denetimlerin ekipleri tarafından aralıksız sürdürüldüğünü bildirdi. 
Müdür Ağan, bakanlıklarının Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğünce yıl boyu rutin denetimlerine ilaveten farkındalığın artırılması amacıyla eş zamanlı denetimler başlatıldığını anımsatarak, 2-13 Ekim 2023 tarihlerini kapsayan sürelerde de ülke genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da gerçekleştirilen eş zamanlı et-et ürünleri, süt-süt ürünleri ile yumurta işletmelerine yönelik denetimlerin ivedilikle sürdürüldüğünü belirtti.

‘’DENETİMLERİMİZ HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEKTİR’’

Zonguldak’ın ilçelerinden merkez, Kozlu, Kilimli, Gökçebey, Devrek, Karadeniz Ereğli ile Alaplı’daki işletmelerde teknik ve hijyenik koşullarda üretim, izlenebilirliğin sağlanması ve kayıtların tutulması, depolama ve muhafaza koşullarının uygunluğu gibi hususlara ağırlık verildiğine dikkati çeken Ağan, ‘’Denetimlerimiz hız kesmeden devam edecektir. Vatandaşlarımızın güvenlerine her zaman olduğu gibi layık olmaya devam edeceğiz. Bakanlığımız tüketicilerimizin yanı sıra kurallara uymaya özen gösteren işletmelerimizin yanında, uymayanların da karşısında olacaktır’’ diye konuştu.

Kent merkezinde yoğun sis! Kent merkezinde yoğun sis!

‘’ŞİKAYETÇİ VATANDAŞLARIMIZ ALO GIDA 174 HATTINI ARASINLAR’’

Müdür Ağan, vatandaşların olumsuz bir durumla karşılaştıklarında ‘’Alo Gıda 174’’ hattını aramalarını istediklerine işaret ederek, ‘’Bu bir vatandaşlık görevidir ve gıda güvenilirliği ile tüketici menfaatleri açısından büyük önem taşımaktadır.
En iyi denetçi tüketicinin kendisidir ilkesinden hareketle vatandaşlarımızın gıda ile ilgili her türlü olumsuzluğu T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ‘ALO Gıda 174’ hattına bildirmeleri, gıda denetimlerinin etkinliği açısından oldukça büyük önem arz etmektedir’’ ifadesini kullandı.

HABER: ORHAN AKYÜZ