Çaycuma ilçesine bağlı Perşembe beldesinde düzenlenen 1. Amatör Lig maçında, Perşembe Belediye Spor ile Kayıkçılar Gençlerbirliği karşı karşıya geldi. Maçı kadın hakem Buğçe Taşçıoğlu yönetiyordu. Ancak maçın 21. dakikasında Kayıkçılar Gençlerbirliği takımından Ali Koçaklı, tribünlere dönerek gösterdiği olumsuz davranışlar nedeniyle oyundan ihraç edildi.

Buğçe Taşçıoğlu

Hakeme Yönelik Şiddet

Ali Koçaklı'nın oyundan çıkarılması sonrasında sinirlenen ve kontrolünü kaybeden oyuncu, hakem Buğçe Taşçıoğlu'na şiddet uyguladı. Koçaklı, Taşçıoğlu'na iki eliyle vurarak şiddet eyleminde bulundu.

TTK’dan avuç içi makine ihalesi... TTK’dan avuç içi makine ihalesi...

Hakemlerin Tepkisi

Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Zonguldak Şubesi, yaşanan bu şiddet olayına sert tepki gösterdi. Dernek, amatör futbolun ruhuna aykırı davranışlar sergileyen ve hakeme şiddet uygulayan kişilerin Zonguldak futbolunu ilerletmeye engel olduğunu belirtti. Ayrıca, hakemlerin her hafta ailelerinden ve reel hayatlarından fedakarlık yaparak maçlara hazırlandığını ve bu tür saldırılara boyun eğmeyeceklerini vurguladı.

Hakem Taşçıoğlu'nun Durumu

Olayın ardından hakem Buğçe Taşçıoğlu'nun hastaneden darp raporu aldığı ve polis merkezine giderek Ali Koçaklı'dan şikayetçi olduğu belirtildi. Hakem Taşçıoğlu'nun sağlık durumu ve şiddet olayıyla ilgili olarak adli sürecin başlatıldığı bildirildi.

İHA

Çaycuma Haberleri