Zonguldak'ta Kozlu ilçesinde A101 markette uzun yerine kısa verilen sigaranın dağiştirilmemesi üzerine başlayan tartışma, polis müdahalesine direnme ve kamu görevlisine hakaretle devam etmişti.

Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı, "Polis müdahalesine direnme suçlaması ve kamu görevlisine hakaret" suçlarından serbest bırakılan Onur D. hakkında 6 Mart tarihi itibariyle ise "Halkın Bir Kesimini Sosyal Sınıf Din Mezhep Cinsiyet, Bölge Farklılığına Dayanarak Alenen Aşağılama" iddiasıyla soruşturma başlattı. 

İmza Gazetesinin baştan sona görüntülediği olay sonrası "Devlet görevlisine mukavemet" suçlamalarıyla gündeme gelen Kozlu Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Onur D. (40), serbest bırakılmasının ardından idari soruşturma sonucu açığa alınmıştı. 

Zonguldak’ta yük treninin çarptığı kişinin 75 yaşındaki Şükran Baylan olduğu öğrenildi... Zonguldak’ta yük treninin çarptığı kişinin 75 yaşındaki Şükran Baylan olduğu öğrenildi...

İLK TARTIŞMA A101 REYON İLE KASADAKİ FİYAT FARKINDAN

Kozlu ilçesindeki bir markette yaşanan olayda, K.D. isimli şahsın, bir ay önce reyondan aldığı peynirin kasada daha pahalıya satılması nedeniyle kavgalı olduğu için markete giren hiç tanımadığı birine aldırdığı sigaranın uzun yerine kısa alınması nedeniyle değiştirilmemesi üzerine başlayan tartışma, oğlu Onur D.'nin olay yerine gelmesiyle büyüdü.

"BAŞIMIZA NE GELDİYSE BU KAPALILARDAN GELDİ"

İhbar üzerine polis ekipleri çağrıldı. Polis müdahale etmeye çalışırken, Onur D. "Kimi aldığınıza dikkat edin, yoksa hepinizi Hakkari'ye sürdürürüm" diyerek direnirken market kasiyerine "Başımıza ne geldiyse, bu kapalılardan geldi" şeklinde hakarette bulunması üzerine ortalık karıştı.

HAKARETE UĞRAYAN KADIN AĞLADI, SİNİR KİRİZİ GEÇİRDİ!

O esnada polisin şikayetçi olup olmadığı sousuna cevap vermek üzereyken Onur D.'nin "Başımıza ne geldiyse, bu kapalılardan geldi" şeklinde hakarette bulunması üzerine A101 marketinin sorumlusu Ö.B., sinir krizi geçirip ağladı. Onur D.'nin üzerine yürüyen market çalışanı kadın Ö.B., "Sen kimsin, benim başörtüme hakaret edemez. Sen benim başörtüme nasıl hakaret edersin" diyerek yanına yaklaştığı sırada Onur D., "Ederim be ederim" şeklinde bağırdı. 

KADIN, ŞİKAYETÇİ OLMADI ALLAH'A HAVALE ETTİ!

Ö.B., Onur D. hakkında şikayette bulunmazken, mukavemet gösterdiği polisler ise şikayetçi oldu. Polislerin şikayetçi olması nedeniyle şüphelinin sorgusu Kozlu Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yapıldı. Jandarmadaki ifadesinde, kasiyer Ö.B.'den özür dileyen Onur D., şeker hastası olduğunu ve bir anda sinirlendiğini söyledi. Kasiyer Ö.B. ise "Şikayetçi değilim. Allah'a havale ediyorum" dedi.

Olayın ardından Onur D., gözaltına alındı ve adli makamlara sevk edilmişti. Ancak polis müdahalesine direnme suçlaması ve kamu görevlisine hakaret suçlarından adliyeye sevk edilen Onur D., savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

AÇIĞA ALINDI!

Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olayın toplumsal değerleri hedef aldığı gerekçesiyle Onur D. hakkında idari soruşturma başlattı ve şahsı açığa aldı. Ayrıca, Onur D.'nin üyesi olduğu Eğitim-Bir Sen Sendikası da disiplin kurulu kararı alarak genel merkeze ihraç için başvuruda bulundu. Olaya karışan müdür yardımcısının şikayetçi olan polislerle ilgili ise adli süreç devam ediyor.

FLAŞ! YENİ GELİŞME...

SAVCILIKTAN YENİ SUÇ DUYURUSU!

Zonguldak Cumhuriyet Savcılığı, "Polis müdahalesine direnme suçlaması ve kamu görevlisine hakaret" suçlarından serbest bırakılan Onur D. hakkında 6 Mart tarihi itibariyle ise "Halkın Bir Kesimini Sosyal Sınıf Din Mezhep Cinsiyet, Bölge Farklılığına Dayanarak Alenen Aşağılama" iddiasıyla soruşturma başlattı.