Zonguldakspor’un gerçek gücü Demir’de görülecek

2. Lig Beyaz grupta mücadele eden ilimiz temsilcisi Zonguldak Kömürspor’un 3 haftalık performansına bakıldığında gayet başarılı sonuçlar aldığı görüldü. Yeni bir hoca, yeni bir takım olarak son 10 günde lige hazırlanan Kırmızı-Lacivertliler, 3 maçında 5 puan toplayarak üst sıralardaki yerini alırken, yeni teknik direktör Mustafa Dalcı’nın karnesi de taraftarlarca alkışlanıyor.

Ligin henüz başı olmasına rağmen ortaya koyduğu disiplinli futbolla göz dolduran Zonguldak Kömürspor takımı, geride kalan 3 maçını da ligin iddialı olmayan takımlarıyla oynadı. Deplasmandan 2 maçında da beraberlik ayrılarak 2 puan alan temsilcimiz, kendi sahasında oynadığı Niğde maçından da 3 puan almayı başardı.

Bu gelişmelerden sonra bu hafta Cumartesi günü Devrek stadında ligin iddialı takımlarından Ankara Demirspor ile zorlu bir karşılaşmaya çıkacak olan Zonguldak Kömürspor’un güçlü rakibi karşısında alacağı sonuç ise ligdeki gerçek gücünü de ortaya çıkarmış olacak.

Bunu şu benzetmeyle izah etmek gerekirse, ringde iki boksör düşünün biri çok kuvvetli, diğeri ise zayıf bunlardan hangisinin ringden galip gelmesini beklersiniz. Güçlü olanın tabi öyle değil mi? Zayıf rakibin ise galibiyetinin çok sürpriz olacağı bilinir. Boksla futbolu birbiriyle değerlendirme yapmasak da güçlü olan rakibinin yüzüne şöyle bir bakar ve gözleriyle şunu demek ister. “Kodummu oturturum.” Maç başlayınca da gerçek güç ortaya çıkar.

Gerek Zonguldakspor ve gerekse Ankara Demirspor takımlarının ortaya koyacağı performans ligin gidişatı açısından da önem arzediyor, eğer Zonguldakspor takımı bu maçı kazanırsa kendine olan öz güveni tamamen oturacak ve rakiplerine de korku salacaktır. Bu bakımdan maçın çok zevkli ve çekişmeli geçmesi kaçınılmazdır.

Ben Zonguldakspor’u Devrek’te Niğde Anadolu maçında seyrettim şimdi kısmet olursa Ankara maçında da seyretme imkanı bulacağım. Niğde maçında gördüğüm Zonguldakspor 45 dakikalık bir futbol ortaya koydu ve 2-0 öne geçtiği maçın 2. Yarısında savunma ağırlıklı futbol oynayarak galibiyeti korumak istedi ve bunda da başarılı olarak sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Ancak şu gerçek gün yüzüne çıktı ki, fizik ve kondüsyon olarak takım gerçekten düşük performansla futbol oynadı ama ilerleyen haftalarda bu açığın kapanacağını ve fizik kondüsyon açığının sahaya yansımayacağını düşünüyorum. Teknik patron Mustafa Hocanın futbolcuları üzerindeki disiplini ve ağırlığının maçlara olumlu yansıyacağını düşünüyorum.

Bu arada dip bir not olarak şunu söylemek istiyorum ki Futbol Şube Sorumlusu Hacı Demir olsun A.Ş Başkanı  Hakan Hürfikir olsun çok cüzi rakamlarla kurulan bu takımın elinden gelenin en iyisini yaparak başarılı olacağını söylemektedirler. Bir diğer önemli konu ise büyük Zonguldakspor taraftarlarının baskısını görmeyen rakip takımlar çok daha kolay futbol ortaya koymaktadırlar.

Dileğimiz odur ki, Zonguldakspor takımı tüm zor şartlara rağmen ligi en iyi yerde bitirmek adına formasının hakkını verecektir diliyorum. Demir maçında görüşmek üzere. Bu arada şunu da hatırlatmak gerekirse bu sezon maçların yasak olmasından dolayı canlı yayın veremiyorum.

 

Turgay Saka, ünlü sanatçı Petek Dinçöz’le buluştu Turgay Saka, ünlü sanatçı Petek Dinçöz’le buluştu