Türkiye’nin ilk ve tek Maden Müzesi Zonguldak'ta! Türkiye’nin ilk ve tek Maden Müzesi Zonguldak'ta!

Zonguldak'ta bir süre görev yapan ve şimdiki görev yeri Kütahya olan vali Musa Işın, kentteki 10 pavyonun artan asayiş ve narkotik olayları sebebiyle süresiz kapatılması talimatını verdi. Vali Işın, pavyonlarda yaşanan suçların birçok türünün bulunduğunu belirterek, bu bataklığın önce kapatılması gerektiğini ifade etti.

"BÖYLE BİR BATAKLIK ORADA DURURKEN BİZ KENDİMİZİ KANDIRIYORUZ"

Vali Işın, Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla basın mensuplarıyla bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.

Kentteki 10 pavyonun artan asayiş ve narkotik olayları nedeniyle süresiz kapatılması talimatını verdiğini açıkladı.

Vali Işın, pavyonlarda yaşanan suçların arasında adam öldürme, gasp, uyuşturucu ticareti, kadın ticareti, silah kaçakçılığı gibi birçok rezaletin bulunduğunu belirterek, "Şimdi böyle bir bataklık orada dururken biz kendi kendimizi kandırıyoruz, diyoruz ki uyuşturucu ile mücadele edeceğiz. Önce burayı kapat, ondan sonra uyuşturucu ile mücadele et" dedi.

Vali Işın, yetkisini kullanarak pavyonları kapattığını ve devlet eliyle açılan bu bataklığın kurutulması gerektiğini ifade etti.

Batakhanelerdeki insanların rehabilitasyonu konusunda zorluklar yaşanabileceğini ancak topluma kazandırma çabalarının devam edeceğini vurguladı.

SON KARAR PAVYONLAR KAPATILDI!

Kütahya Valiliği'nin aldığı karar doğrultusunda 10 pavyon, belirsiz bir süre için kapatıldı.

Vali Işın, bu kararıyla şehirdeki suç ve asayiş sorunlarına karşı sert önlemler alındığını belirtti.

Çaycuma ilçesinde 2001-2006 yıllarında Kaymakamlık yapan ve aynı zamanda Çaycuma Belediyesi tarafından kendisine "Fahri Hemşehrilik Berâtı" verilen eski Ağrı Valisi Musa Işın, Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi'yle Kütahya Valiliği'ne atanmıştı.

HABER MERKEZİ