Başkan Alan, Halil Posbıyık’ın Ereğli hakkında düşünceleri kendi düşüncesi olduğunu ve saygı gösterdiğini belirtti. Başkan Alan Burada doğmuş ve mezarı burada olacak biri olarak Zonguldak’ın Büyükşehir olmasını istediğini söyledi.

Türkiye'nin en pahalı tuvaleti Zonguldak'a vatandaştan sitem! "Fatura hep medeniyete kesilir!" Türkiye'nin en pahalı tuvaleti Zonguldak'a vatandaştan sitem! "Fatura hep medeniyete kesilir!"

Başkan Alan’ın açıklamaları şu şekilde;

Benim gönlümden geçen Zonguldak Belediye Başkanı olarak değil. Burada doğmuş, büyümüş, yaratan nefesi kestiği zaman da mezarı da burada olacak. Bir Zonguldaklı olarak benim isteğim, gönlümden geçen Zonguldak'ımızın büyükşehir olmasıdır. Ereğli Belediye Başkanı Belediye Başkanımızdır. Saygımız sonsuzdur. Tabii ki kendine göre yorumlamıştır. Benim yorumum, benim kalbimden geçen, yüreğimden geçen isteğim Zonguldak'ımızın, cumhuriyetin ilk vilayeti, emeğin başkenti, kömürden sonra da doğal gazıyla beraber, Türkiye yüzyılının enerji başkenti olmasını düşündüğümüz, arzu ettiğimiz Zonguldak'ın biz büyükşehir olmasını istiyoruz” dedi.

Emre Can Bayram