Zonguldak Valiliği Pusula Gazetesi ve Şafak Gazetesi'nin yapmış olduğu haber hakkında"30.07.2023 tarihinde yerel basında yer alan https://www.safakgazete.com/musludan-sok-goruntuler-cumhurbaskanina-sikayet-etti ve https://www.pusulagazetesi.com.tr/goruntuler-sok-etkisi-yaratti-cumhurbaskanina-boyle-seslendi haber linklerinde, Zonguldak ili Kilimli ilçesi Muslu beldesinde yapılan aramada kenevir bitkisi ele geçirilmesi olayı ile ilgili olarak şüphelinin gözaltına alınmadığına yönelik haber paylaşıldığı görülmüştür. 
 

Zonguldaklı gurbetçilerden çağrı! Müslüman çocuklarımıza bir fişleme projesi mi? Zonguldaklı gurbetçilerden çağrı! Müslüman çocuklarımıza bir fişleme projesi mi?

 Konu ile ilgili olarak, adli makamlar ile koordine içerisinde yapılan çalışmalar neticesinde 28.07.2023 tarihinde T.A. isimli şahsın ev ve eklentileri ile arazisinde yapılan aramada (27) kök kenevir bitkisi ele geçirilmiş olup, şüpheli şahıs Cumhuriyet Savcısının talimatı doğrultusunda ifadesi ile kan ve idrar örneklerinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır. Soruşturmaya Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığınca devam edilmektedir." şeklinde açıklama yaptı.