Sezon sonuna doğru sürdürülebilir bir altyapı oluşturmayı hedeflediklerini anlatan Zonguldak Spor Basket 67 Baş Antrenörü Barış Güney, "Uzun vadede bizden güzel projeler gelecek o yüzden bizi hem salonda destekleyin, hem de çocuklarınızın bu sosyal aktiviteye hafta sonu maçlara getirip onları bu işin içerisine bir an önce sokmaları lazım ki bizde burada daha kuvvetli olalım." ifadelerini kullanarak gelecek yıllarda hem Süper Lig'de mücadele etmek hem Zonguldaklı sporcuları da takıma adapte etmek istediklerini belirtti.

Bu süreçte Zonguldak halkından destek beklediğini ifade eden Güney şu ifadelere yer verdi;

Kdz. Ereğli Zafer Men Masterler Takımı, Şampiyonaya Galibiyetle Devam Ediyor!" Kdz. Ereğli Zafer Men Masterler Takımı, Şampiyonaya Galibiyetle Devam Ediyor!"

"Zonguldak Spor Basket 67 olarak birinci ligde kurduğumuz Kadın Basketbol takımının da alt seviyelerini oluşturmak durumundayız uzun vadede bu bizim için çok önemli bir süreç. Bununla ilgili buradan bütün Zonguldak halkına sesleniyorum; Önümüzdeki seneye kadar ki süreçte Süper Lig'e çıkmak, şampiyonluk tabiki de birinci hedef ama bunun altında özellikle de Zonguldaklı gençlere, hem erkeklere hem kızlara burada bir spor okulu, onların spor yapabileceği bir altyapı oluşturmak ve bu altyapı üzerinden de bu kulübün sürdürülebilir bir yapı oluşturmasını sağlamak da bizim en önemli hedeflerimizden biri. Bu tabi zaman alan bir şey, kolay yapılan bir şey değil. Sonuçta bu kulüp 1 sene önce bundan tam kurulmuş, bu sene ikinci senesini yapıyor ve çok ciddi anlamda Türkiye'de hem seyirci anlamında hem performans anlamda hem teknik anlamda çok önde olan bir kulüp ama bizler bunun altını doldurmak için buradayız.

O yüzden Zonguldak halkına buradan özellikle sesleniyorum; Uzun vadede bizden güzel projeler gelecek o yüzden bizi hem salonda destekleyin, hem de çocuklarınızın bu sosyal aktiviteye hafta sonu maçlara getirip onları bu işin içerisine bir an önce sokmaları lazım ki bizde burada daha kuvvetli olalım. Altyapısal konuda kuvvetlenelim ve altyapımızla beraber uzun süreler sonra, 4, 5 sene sonra Süper Lig'de yarışırken altyapımızdan Zonguldaklı sporcuları da takımımıza adapte edebilelim. Asıl hedeflerimizden birisi bu. Ben özellikle bu konudan bahsetmek istedim. Bu konuyla ilgili projelerimiz önümüzdeki yaz dönemine doğru, sezonun sonuna doğru artık hayata geçecek duruma gelecek. İnşallah şampiyonlukla beraber bu projeyi de kutlayacak hale geleceğiz."

Emre Sezer