ZTSO Başkanı Demir, gazeteci Orhan Akyüz’ün, ‘’Zonguldak’ın merkez ilçeye bağlı Çınartepe Mahallesi’ndeki Zonguldak Mobilya ve Dekorasyon Ticaret Merkezi’nin yapımı hangi aşamada, yer teslimi ne zaman yapılacak, burasının tamamlanmasıyla sektörde Zonguldak’ta nasıl bir değişim yaşanacak’’ şeklindeki sorusunu şöyle yanıtladı.

TTK’dan avuç içi makine ihalesi... TTK’dan avuç içi makine ihalesi...

Başkan Demir, merkez ilçeye bağlı Çınartepe Mahallesi’nde 2022’de temeli atılan Zonguldak Mobilya ve Dekorasyon Ticaret Merkezi’nin kaba inşaatının yüzde 90’ının tamamlandığını, çatısının da bitmek üzere olduğunu söyledi.

Whatsapp Image 2024 02 14 At 22.38.07

‘’HAZİRAN DA AÇILIŞI YAPILACAK’’
Zonguldak Mobilya ve Dekorasyon Ticaret Merkezi’nin taban alanının 500 metrekare, kapalı alanının da 2 bin 500 metrekare olduğuna işaret eden Başkan Demir, şöyle devam etti:
‘’Burada 4,5 katlı 10 büyük mağaza, 7 küçük iş yeri, 7 ofis, 1 adet yaklaşık 800 metrekare bölümlere ayrılmamış kat İçinde yönetici odası, muhasebe, mescit ve ortak tuvaletlerin olduğu 170 metrekarelik bir yönetim ofisi olacak. Yaklaşık 26 bin metrekare toplam kapalı alanı mevcut, yer teslimi ise bu yılın (2024) Haziran ayında yapılacak.’’

‘’MOBİLYA SEKTÖRÜMÜZ DAHA DA BÜYÜYECEK’’
Başkan Demir, sözlerini şöyle tamamladı:
‘’Mobilyacılar Meslek Komitesi üyelerimizin talepleri doğrultusunda ilimizde mahalle aralarında kentleşme baskısı altında dağınık bir şekilde, lojistik imkânları sınırlı olarak mobilya ticareti ile iştigal eden firmaları kümelenme mantığı ile bir araya getirerek hem firmaların çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ticaretlerinin büyütülmesi, şehir merkezinin rahatlatılması, hem de müşterilerin rahat bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası’nın öncülüğünde bir çalışma yapılmış ve Milli Emlak Müdürlüğü’nden sağlanan arazi üzerinde Zonguldak Mobilya ve Dekorasyon Ticaret Merkezi kurma çalışmaları başlatılmıştır.  Yapılacak iş yerlerine ilişkin projeler tamamlanmış ve 2022 Mayıs ayında belediyeden inşaat ruhsatı alınmıştır.

Whatsapp Image 2024 02 14 At 22.38.07 (1)

Temeli 27.10.2022 tarihinde atılan ticaret merkezinin bu yılın Haziran ayında yer teslimi yapılarak faaliyete geçmesi hedeflenmektedir. Böylece mahalle aralarında kentleşme baskısı altında dağınık olarak lojistik imkânları sınırlı bir şekilde faaliyet gösteren üyelerimiz modern bir çalışma ortamına, insanlarımız da rahat bir şekilde alışveriş yapma imkânına kavuşmuş olacaklar. 

İlimizde yaşayan mevcut mobilya müşterileri dışarıya kaçmayacağı gibi yakın çevreden müşterilerin gelmesiyle mobilya sektörümüz daha da büyüyecektir.’’

Whatsapp Image 2024 02 14 At 22.38.07 (2)

Whatsapp Image 2024 02 14 At 22.38.06

HABER: ORHAN AKYÜZ