Zonguldak Kömürspor hafta arası Çarşamba günü kendi saha ve seyircisi önünde karşılaştığı ligin orta sıralarında rahat bir durumda bulunan Afyonspor’u kaptan Hakan Çevik’in attığı mükemmel kafa golüyle 1-0 mağlup ederek haftalar sonra 3 puandan ötesi bir galibiyet alarak kendine geldi ve ilerisi için umutlandı.

Ara transferde kadrosunu güçlendirme yoluna giderek birçok oyuncu alan ve bu oyunculardan kurulu kadroyu sahaya süren Zonguldak Kömürspor teknik direktörü Şenol Demir her anlamda takımını mükemmel hazırlayarak 90 dakika boyunca rakibine adeta nefes aldırmadı.

İlk 45 dakikada tek kale futbol oynayan ve kalabalık Afyon defansını çökertmeye çalışan Kırmızı-Lacivertli futbolcular özellikle sol kanattan Fatih Bektaş’ın rakip defansı bunaltarak yaptığı gol paslarında öylesine net goller kaçtı ki taraftarlar saç baş yoldu.

Abartısız şekilde ilk yarıda 4-5 tane o kadar goller kaçtı ki bunlar ağlarla buluşsa idi ilk yarı skorunun tabelasında farklı bir rakam görülmüş olacaktı ama maalesef olmadı. Soyunma odasına 0-0 gidildi.

Miraç Balcı, “Hakkımızı gerekirse caddelere inerek ararız!” Miraç Balcı, “Hakkımızı gerekirse caddelere inerek ararız!”

Maçın 2. Yarsında da mutlak galibiyete kilitlenen Zonguldak Kömürspor takımı yine Afyonspor’u 3. Bölgeye hapsetti ve sağlı sollu ataklarla gol aramaya devam etti. Nitekim dakikalar 54’ü gösterdiğinde kapalı tribünün hemen önünden kazanılan serbest atışta Mümin Uyar defansın arkasına mükemmel bir orta yaptı ve hava hakimiyeti ile sürpriz kafa golleriyle tanıdığımız kaptan Hakan Çevik kule gibi yükselerek kafayı vurdu ve meşin yuvarlağı Afyon ağlarına bıraktı. İşte bu gol haftalar sonra gelen ve 3 puanın ötesinde DİRİLİŞ golü olarak kümede kalma adına umut saçtı.

Golden sonra çok temkinli şekilde savunma güvenliğini ele alarak rakibine pozisyon dahi vermeden hakemin son düdüğüne kadar tüm oyuncular sahada savaş vererek bu maçın ne kadar önemli olduğunun hakkını da vererek aldığı bu galibiyetle puanını da 15 yaparak büyük bir moral depoladı.

Başta Şenol Demir Hoca olmak üzere böylesine hırslı ve galibiyete kilitlenen ve elinden gelenin en iyisini yapan yeni transferler ve tüm oyuncuları buradan kutluyorum. Açıkçası ben şahsım adına söylüyorum kümede kalma adına umutlandım. Böylesine oynanan bu hırslı ve azimli futbol bundan sonraki maçlarda da tekrarlanması halinde Kömürspor’un ateşinin söneceğini sanmıyorum.

Bir önemli bir bilgiyi daha size vermek istiyorum. Devre arasında edindiğim ve bire bir görüştüğüm adı bende saklı Zonguldak Kömürspor üst düzey yetkilisi 3 tane daha önemli bir transfer görüşmelerinin bittiğini ve takıma kazandırıldığını ve birkaç gün içinde de açıklanacağını ifade etti.

Demek oluyor ki Demir şirketler bu işe çok ciddi şekilde önem vererek takımı ligde tutmak adına tüm fedakarlıkları yapmaya devam ediyor. Bakalım bu gelişmeler sonrası Zonguldak Kömürspor nasıl bir performans ortaya koyacak. Bu hafta sonu oynanacak olan Diyarbekir deplasmanından alınacak sonuç gerçekten çok önemli ve bu moralle puan ya da puanlar neden olmasın diyorum.

MUSTAFA EMEN- ZONGULDAK SPOR HABERLERİ / SPOR ANALİZ

Zonguldakspor - MUSTAFA EMEN SPOR ANALİZ - imza haber spor