Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesinde önemli bir duyuru yaptı. İşte detaylar:

Umumi Eğlence Yerleri Kapalı Olacak

Seçim günü (08:00-17:00) saatleri arasında kahvehane, kıraathane, kafe ve internet kafeler gibi umumi eğlence yerlerinin kapalı olacağı belirtildi. Ayrıca, eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalarda sadece yemek servisinin yapılacağı vurgulandı.

Alkollü İçki Satışı Yasak

31 Mart 2024 Pazar günü sabah saat 06.00’dan gece saat 23.59’a kadar alkollü içki satışının, içkili yerlerde ve umumi mahallelerde herhangi bir şekilde yapılamayacağı bildirildi.

Silah Taşıma Yasağı

Seçim günü sabah saat 06:00’dan gece saat 23.59’a kadar, 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddelerine uygun olarak ateşli silahlar ve patlayıcı maddelerin köy, kasaba ve şehirlerde taşınamayacağı hatırlatıldı.

Düğün Yapılma Saati

Toplanması yasak olan bitkiyi Çaycuma'da toplarken yakalandı! Toplanması yasak olan bitkiyi Çaycuma'da toplarken yakalandı!

Seçim yasaklarına uyulması ve yukarıdaki kurallara riayet edilmesi şartıyla, oy verme günü saat 18.00'den sonra düğün yapılabileceği belirtildi. Aksi davranışlarda bulunanlar hakkında gerekli yasal işlemlerin yapılacağı vurgulandı.

İbrahim Yıldız

Zonguldak Haberleri