Zonguldak'ta toplantı gerçekleştirildi... Zonguldak'ta toplantı gerçekleştirildi...

Recep Kahya, aksayan uçuşlara yönelik yaptığı açıklamada ''3 günlük süreç içerisinde bazı havayolu şirketleri insiyatif alarak eskiden olduğu gibi görerek şartlarda uçuşlarını gerçekleştirmesine rağmen,bazı şirketlerde “Şirket Kuralları” diyerek uçuşlarını Ankara’ya yönlendirmiş veya iptal etmişlerdir.'' ifadelerini kullanarak bazı şirketlerin kendi isteğiyle uçmak istemediğini belirtti.

Recep Kahya tarafından yapılan yazılı basın açıklaması;

''08.07.2023 tarihindeki yoğun yağış ve cw bulutları Temenler Köyü mevkisindeki Seyrüsefer İstasyonuna YILDIRIM düşmüş ve VOR(Dme/Ndb) cihazları malesef yanmıştır.

DHMİ Ankara Esenboğa Havalimanı Elektronik Müdürlüğü ekipleri olaya müdahale etmiş,onarım işlemleri tamamlanarak VOR ve DME cihazları dün gece itibariyle devreye alınmıştır.

3 günlük süreç içerisinde bazı havayolu şirketleri insiyatif alarak eskiden olduğu gibi görerek şartlarda uçuşlarını gerçekleştirmesine rağmen,bazı şirketlerde “Şirket Kuralları” diyerek uçuşlarını Ankara’ya yönlendirmiş veya iptal etmişlerdir.

Tabiki bu süreçte yolcu mağduriyeti yaşanmış, Kimsenin olmasını istemediği bu doğal afet karşısında elimiz kolumuz bağlı kalmıştır. Yaşanan bu süreçte mağdur olan yolcularımızdan özür dilemekten başka elimizden bişey gelmemektedir.

Havayolu şirketi kaynaklı organizasyon eksikliğini bizler bertaraf etmek için  elimizden gelen gayreti göstermemize rağmen bazı kesimlerin Havalimanı Görevlilerini hedef alan tutum ve davranışlar içinde olduğunu gördük ve sosyal medyadan görmekteyiz.

Yıllardır bu havalimanının ayakta kalması ve ilerleme katedmesi için maddi manevi yıpranan  bizler ve personelimiz yinede alttan alarak yediğimiz küfürleri bile duymazdan,görmezden geldik.Kötü söz sahibinindir düsturundan yola çıkarak ve empati yaparak  yolcularımızında mağduriyeti karşısında her ne kadar sessiz kalsakta bu ve benzeri durumların bir daha yaşanmaması dileklerimizle; biz herşeye rağmen hakkımızı helal ediyoruz.Ancak tüm hemşehrilerimizden istirhamımız Havayolu şirketi ile Havaalanı işletmesini ayırt etmelerini rica ediyoruz.

Bu vesileyle şu andan  itibaren herhangi bir aksaklık kalmadığını ve uçuşların normal seyrine döndüğünü tüm yolcularımıza,yolcu yakınlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyuruyoruz.

Ayrıca bu süreçte üstün performansla gece yarılarına kadar çalışarak arızayı bertaraf eden Elektronik müdürlüğü ekiplerimize,Esenboğa başmüdürümüz Hamza Demir beye ve Zonguldak Valimiz sayın Mustafa Tutulmaz beye şirketimiz adına çok teşekkür ediyoruz.

Rabbim böyle felaketleri bir daha yaşatmasın.'' şeklinde.