2 Yaşındaki Nisanur Cinsel İstismara Uğradı,

Zanlıya Ağırlaştırılmış Müebbet

Çaycuma ilçesinde yaşanan dehşet verici olayda, 2 yaşındaki Nisanur Ö.'ye cinsel istismarda bulunduktan sonra ölümüne sebep olan 25 yaşındaki Furkan Sevinç, mahkeme kararıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Olayın Detayları

Olay, 19 Mayıs'ta Çaycuma'nın İstasyon Mahallesi'nde meydana geldi. Meryem Ö.'nün evine misafirliğe gelen Furkan Sevinç, geceyi birlikte geçirdi. Ertesi gün Meryem Ö., yanında 8 yaşındaki kızıyla birlikte markete gitti. İddialara göre, Furkan Sevinç evde bulunan 2 yaşındaki Nisanur Ö.'ye cinsel istismarda bulundu.

Zonguldaklı eğitimcilerden şiddet olaylarına protestolu tepki! Zonguldaklı eğitimcilerden şiddet olaylarına protestolu tepki!

Bayılan bebeği hastaneye götüren Furkan Sevinç, bebeğin dayısı olduğunu söyleyip bayılarak nöbet geçirdiğini öne sürdü.

Zonguldak' Da Dehşet! Ağırlaştırılmış Müebbet Cezası!-1

Mahkeme Kararını Verdi

Dosyadaki gizlilik sebebiyle kapalı görülen duruşmada, tutuklu sanık Furkan Sevinç, 'çocuğa yada beden veya ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, '12 yaşını tamamlamamış çocuğun cinsel istismarı' suçundan 30 yıl ve 'cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçundan ise beraat kararı aldı.

Olay, toplumda büyük infiale neden oldu. Çocuk hakları savunucuları ve vatandaşlar, bu tür suçlara karşı daha etkin önlemler alınması ve suçluların caydırıcı cezalara çarptırılması gerektiği konusunda yetkililere çağrıda bulundu.

Mahkeme kararı sonucunda Furkan Sevinç'in ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılması, hukuki bir sürecin tamamlanmış olmasına rağmen aile için acının devam ettiği gözlemleniyor. Kamuoyu, benzer olayların önlenmesi adına daha fazla güvenlik ve önleyici tedbir talep ediyor.

HABER MERKEZİ