Ayılar Tarım Araçlarına ve Arılara Zarar Verdi

Son aylarda artan ayı saldırıları, Kastamonu'nun Ağlı ilçesine bağlı Bereketli köyünde yeni bir boyut kazandı. Ayılar, kış uykusuna yatamayarak köye inerken, 50 arı kovanını parçalayarak peteklerdeki balları yedi ve arıları telef etti. Ayılar, daha önce de köydeki mezarlara musallat olmuş ve kümeste bulunan tavukları telef etmişti. Köylüler, ayıların bölgede büyük bir endişe kaynağı haline geldiğini belirtiyor.

Köylüler Bizi Bu Işkenceden Kurtarsınlar (8)

Zonguldak ve Kastamonu Hafız öğrenciler finalde yarıştı Zonguldak ve Kastamonu Hafız öğrenciler finalde yarıştı

Köylüler Bizi Bu Işkenceden Kurtarsınlar (3)

Ayılar Mezarlık ve Kümeste Zarar Verdi

Ayılar, Bereketli köyüne ve köye bağlı 5 mahalledeki mezarlara zarar vermiş, hatta yeni defnedilmiş 7 mezarı açmaya çalışmıştı. Geçtiğimiz hafta köydeki kümese giren ayılar, 2 horoz ve tavuğu telef etmiş, ayrıca 2 büyükbaş hayvana da saldırmıştı. Bu durum, köy sakinleri arasında büyük bir endişe ve korkuya neden oldu.

Köylüler Bizi Bu Işkenceden Kurtarsınlar (7)

Köylüler Bizi Bu Işkenceden Kurtarsınlar (5)

"Ayı, Köyümüzü Her Gün Ziyaret Ediyor"

Köy sakinlerinden Cahit Ergin, ayıların köylerinde bir arıcıya ait arı kovanlarını parçalayarak büyük zararlar verdiğini anlattı. Ayıların arıları telef ettiği gibi, kovanları dağıtarak balları yediğini söyleyen Ergin, köy mezarlığına kadar ilerleyen ayıların, mağduriyetlerini artırdığını dile getirdi. Ayının köylerine her gün ziyarette bulunduğunu belirten Ergin, komşu gibi olduklarını ifade etti.

Köylüler Bizi Bu Işkenceden Kurtarsınlar (1)

Köylüler Bizi Bu Işkenceden Kurtarsınlar (4)

 "Bizi Bu İşkenceden Kurtarsınlar"

Ayıların köylerine olan sık sık ziyaretleri nedeniyle köylülerin günlük yaşamları olumsuz etkilendi. Komşularına gidip gelememekten yakınan köy sakinleri, akşam saatlerinden sonra dışarı çıkma şanslarının olmadığını ve kendilerini nasıl koruyacaklarını bilmediklerini dile getirdi. Mağduriyetlerini paylaşan köylüler, yetkililerden yardım talep etti ve ayı saldırılarına karşı çözüm beklediklerini ifade etti.

Köylüler Bizi Bu Işkenceden Kurtarsınlar (6)

Köylüler Bizi Bu Işkenceden Kurtarsınlar (2)

HABER MERKEZİ