Ankara istikametinde yamaçtan kopan dev kaya parçalarının yola düşmesi sonucunda temizlik çalışmaları başlatıldı. 

Heyelanın Meydana Geldiği Nokta

Dün akşam saatlerinde Zonguldak-Ankara kara yolu 10. kilometresinde, Ankara istikametinde yamaçtan kopan dev kaya parçaları yola indi. Heyelanın ardından trafik ekipleri hemen müdahalede bulunarak ulaşımı kontrollü olarak sağladı.

Zonguldak Ankara Yolunda Heyelan! Karayolları Ekipleri Temizlik Çalışmalarını Sürdürüyor (3)

Otopark çilesi isyan ettirdi! Otopark çilesi isyan ettirdi!

Temizlik Çalışmaları Gece Boyunca Devam Etti

Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı ekipler, gece boyunca dev kaya parçalarını karayolundan temizleme çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Heyelanın neden olduğu maddi hasarın giderilmesi ve yolun tekrar trafiğe açılabilmesi için yoğun çaba harcandı.

Dron İle Görüntülendi

Olay yerinde yapılan çalışmalar dron ile görüntülendi. Görüntülerde, dev kaya parçalarının yola düşmesinin ardından oluşan hasarın boyutu net bir şekilde ortaya konuldu. Heyelanın etkisiyle yıkılan istinat duvarı ve çevresinde gerçekleştirilen temizlik ve onarım çalışmaları da dron görüntülerinde yer aldı.

Zonguldak Ankara Yolunda Heyelan! Karayolları Ekipleri Temizlik Çalışmalarını Sürdürüyor (4)

Yol Tek Şeritten Çift Yönlü Kontrollü Trafiğe Açık

Temizlik çalışmalarının devam ettiği bölgede, bazı kaya parçalarının yol dışına itilmesiyle birlikte iş makineleri ile heyelanın neden olduğu zararın giderilmesi için çalışmalara başlandı. Yol, Ankara istikametine tek şeritten çift yönlü olarak kontrollü şekilde trafiğe açıldı.

Onarım Çalışmaları Devam Edecek

Heyelanın etkisiyle yıkılan istinat duvarı ve çevresindeki temizlik ve onarım çalışmalarının devam edeceği öğrenildi. Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri, bölgenin güvenli hale getirilmesi ve normal trafiğin sağlanabilmesi için titizlikle çalışmalarını sürdürüyor.

Zonguldak Ankara Yolunda Heyelan! Karayolları Ekipleri Temizlik Çalışmalarını Sürdürüyor (5)

İHA