Genel Kurulda tekrar güven tazeleyen Ziya Öncan, Kongre ile ilgili yaptığı açıklamada,
“ZONDEF Zonguldak Dernekleri Federasyonu olarak 24 Eylül 2023 Pazar günü 5. olağan genel kurul toplantımızı Bağcılar’da gerçekleştirdik. 

ZONDEF’te ikinci Ziya Öncan dönemi!-1

Genel Kurul öncesi salonu dolduran misafirlerimize, Zonguldaklı saz sanatçımız Samet AÇIKGÖZ türkü tadında dakikalar yaşattı. İstanbul’un farklı ilçelerinden ve il dışından çok sayıda dernek başkanı ve yöneticilerin katıldığı, farklı illerin çok sayıda konfederasyon ve federasyon başkanlarının da katıldığı kongremize Divan Başkanlığını, Genel Sekreter olarak birlikte görev yaptığım Karadeniz Konfederasyonu ( KASTOB ) Genel Başkanı Nevzat Duyar, Divan Heyeti olarak İBB STK Koordinatörü Uğur Dağ ve Karakder Bşk. Metin Kara görev yaptı. Sivil Toplum Kuruluşlarının ağabeyi İstanbul Milletvekili TBMM İdare Amiri Hasan TURAN her zaman olduğu gibi bizleri yine yalnız bırakmadı.

ZONDEF’te ikinci Ziya Öncan dönemi! (2)

Görevde olduğumuz 30 aylık zaman diliminde yaptığımız faaliyetlerimizi 30 başlıkta özetlemeye çalıştığımız kapsamlı bir faaliyet raporumuzu genel kurulun onayına, kamuoyunun bilgisine sunduk. 3 yıllık yeni çalışma dönemine ışık tutan vizyon projelerimizi açıkladık. Önceki dönem yönetim kurulu üyelerine ve dernek başkanlarına teşekkür belgesi, Maraş Depreminde Ev bağışı yapanlara ve destek verenlere plaket takdim ederek bir dönemi kapatmış olduk. Yeni yönetim kurulu, yeni heyecan, yeni projeler ile “yine, yeni, yeniden”  Gurbetteki Zonguldak ve Zonguldaklılar için çalışmaya devam edeceğiz”dedi. Katılanlara teşekkür eden Ziya ÖNCAN, “Kongremize bizzat katılan başta İstanbul Milletvekili sayın Hasan Turan, Yeniden Refah Genleşme Bşk. Yrd. Halil İbrahim Ece, Esenler Akparti Gençlik Kolları Bşk. Samet Eren, ASKON Genel Bşk. Yrd. Nurgül Çubukcu, Zonguldaklı Tarihçi Yazar Ahmet Yaşar Akkaya Kastob Genel Başkanı Nevzat Duyar, Bitlis Konfederasyon Bşk. Selim Korkmaz, Bağcılar Belediyesi STK Danışmanı Muharrem Erdal, Bartın Fed. Bşk. Mehmet Yılmaz, Sakarya Fed. Bşk. Yaşar Saka, Ordu Fed. Onursal Bşk Sabri Çelebi, Çanakkale Fed. Bşk. Yüksel Arslan, Kırklareli Fed. Bşk. Adnan Tüccar, Ardahan Posof Dernek Bşk. Ferman Güner, Batman Dernek Bşk. Mustafa Kaya, Zonguldak, Bursa, Tekirdağ, Kocaeli ve İstanbul’un farklı ilçelerinden katılan dernek başkan ve yönetim kurulu delegasyonumuza.

ZONDEF’te ikinci Ziya Öncan dönemi! (3)

Bizzat katılamayıp çiçek gönderen Devrek Belediye Başkanı Çetin Bozkurt’a, Telgraf gönderen Zonguldak Milletvekili Saffet Bozkurt’a, önceki dönem Mv. Hamçi Uçar’a, Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcıya ve T. C. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a çok teşekkür ediyorum”dedi.

O hizmet artık verilmeyecek! O hizmet artık verilmeyecek!

ZONDEF’te ikinci Ziya Öncan dönemi! (4)