Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde bulunan Ziraat Bankası şubesinin, bazı emeklilerin maaşlarına kredi taksit borcu iddiasıyla el koymaya devam ettiği öne sürüldü. Ayın 17'sinde maaş alan SSK emeklilerinden bazıları, geçen ay olduğu gibi bu ay da maaşlarına el konulduğunu iddia etti.

Muammer Avcı'dan Zonguldak'a atama müjdesi! Muammer Avcı'dan Zonguldak'a atama müjdesi!

Banka operasyon görevlisi M.K. ile yapılan telefon görüşmesinde, emeklilere kredi taksit borcu olduğu belirtilerek maaş kesintisi yapıldığı ifade edildi. Emeklilerden biri, yaşanan durumu şu sözlerle aktardı: "Geçen ayın 17'sinde maaşımın tamamına el konuldu. Operasyon görevlisi M.K. ile görüştüm. Bana kredi taksit borcun var, ikramiye almışsın ödememişin, yapacak bir şey yok dedi. Bir hafta sonra maaşımın yarısını yatırdı. Bu hayat pahalılığında bir emeklinin maaşına el koymak, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi vicdan meselesidir."

Bazı emekliler, daha önce aldıkları kredilerin taksitlerinin bitmemiş olmasına şaşırdıklarını ve bankanın kendilerine verdiği ticari krediyi bireysel tüketici kredisi gibi gösterdiğini iddia ediyor. Operasyon görevlisi Karayel'e seslenen emekliler, bu durumun anayasal suç olduğunu belirterek dosyalarının incelenmesini ve maaşlarından kesilen paraların iade edilmesini istediklerini ifade etti.

HABER MERKEZİ