Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksindeki yükseliş trendinin son günlerde düşüşe geçtiğini belirten rapor, endeksin 9000 puanın üzerine çıkmaya çalıştığını ancak bugün TSİ 12.13 itibarıyla yüzde 0,3 düşüşle 9026 puan seviyesine gerilediğini ifade etti.

Yapi Kredi Yatirim Ikili Islem Onerisi

Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği, 13. Olağan Kongresini Düzenliyor! Zonguldak İli Kalkınma ve Yardımlaşma Derneği, 13. Olağan Kongresini Düzenliyor!

Yapı Kredi Yatırım'ın teknik analiz raporuna göre, Erdemir-Ereğli (EREGL) hisse senetleri için "Al" önerisi yapıldı, ancak Kardemir Karabük (KRDMD) hisse senetleri için "Sat" önerisi geldi. Raporda, EREGL/KRDMD rasyosunun olası bir "ters omuz baş omuz" yükseliş formu sergileyebileceği belirtildi.

Ayrıca, Yapı Kredi Yatırım, hisseler arasındaki fiyat ilişkisinden faydalanmak amacıyla piyasa nötr bir strateji önerisi olarak "pair-trade" (ikili işlem) önerisinde bulundu. Bu kapsamda, EREGL için "Al", KRDMD için ise "Sat" önerisi yapıldı.

Teknik analiz raporunda, enflasyonun altında yıllık bazda ezilen EREGL hisselerinin bugün TSİ 12.14 itibarıyla yüzde 0,39 düşüşle 45,52 liraya gerilediği ve yıllık bazda sadece yüzde 2,48 artış gösterdiği belirtildi. Diğer taraftan, KRDMD hisselerinin yıllık bazda yüzde 27,54 artış gösterdiği ancak bugün TSİ 12.16 itibarıyla yüzde 1,3 düşüşle 25,82 liraya gerilediği ifade edildi.

HABER MERKEZİ

Ereğli Haberleri

Karabük Haberleri