BARTIN'DA DOĞALGAZ FİYATLARI BELLİ OLDU

Bartın şehir merkezi ve sanayi bölgelerinde binlerce hanenin ısınma kaynağı olan doğalgazın fiyatları, BOTAŞ tarafından yapılan açıklama ile netlik kazandı. Bartın'da hava sıcaklıklarının düşmesi ve 2024'e sayılı günler kala, doğalgaz kullanıcıları yeni yıl zamlarıyla ilgili endişelerini dile getiriyordu.

BARTIN'DA KAÇ ABONE VAR?

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Ekim ayı verilerine göre, Bartın'da 34,963 doğal gaz abonesi bulunuyor. Şehirdeki sanayi kuruluşlarıyla birlikte kullanılan doğalgaz, hem konutlarda hem de endüstriyel alanda yaygın bir şekilde kullanılıyor.

BOTAŞ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

BOTAŞ'ın internet sitesinde yayımlanan tarife tablosuna göre, doğalgazda 2024 Ocak ayında geçerli olacak tarifeler açıklandı. Konut tüketicileri için belirlenen satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4,080 TL olarak duyuruldu. Sanayi aboneleri için ise kademe 1 için 1000 metreküp doğal gazda 8,549 TL, kademe 2 için ise 11,374 TL olarak belirlendi.

Elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğal gazın fiyatı 12,000 TL olarak açıklandı.

ZAM ENDİŞESİ HÜKÜM SÜRÜYOR

Yapılan bu açıklamaların ardından, Bartın'daki doğalgaz kullanıcıları, yeni yıl ile birlikte artan fiyatlar nedeniyle zam endişelerini artırıyor.

Kevol Midi Kızları, Bartın ile mücadeleye hazır! Kevol Midi Kızları, Bartın ile mücadeleye hazır!

Bartın'da doğalgaza zam gelmesinden sonra komşu şehirler Zonguldak, Karabük ve Kastamonu'daki vatandaşın endişeli bekleyişi devam ediyor. Doğalgaz kullanıcıları, soğuk kış aylarında faturalarındaki olası artışlara karşı tedbirli olmak zorunda kalacak gibi görünüyor.

HABER MERKEZİ