Başvuruların 15 Şubat'tan itibaren alınacağını belirten Bakan Göktaş, pilot bölge olarak deprem bölgelerinden başlanacağını ifade etti.

BAŞVURU KOŞULLARI VE SÜRECİ BAŞLADI

Bakan Göktaş, başvuruların "aile.gov.tr" internet sitesi üzerinden alınacağını ve Aile ve Gençlik Fonu'ndan yararlanmak isteyenlerin Bakanlık tarafından sunulan evlilik öncesi eğitim ve danışmanlık hizmetinden faydalanmaları gerektiğini açıkladı. Ayrıca, evlendikten sonra da sunulacak eğitim ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanmayı taahhüt etmeleri şartı bulunuyor.

PROGRAMIN HEDEFİ VE KAPSAMI

Bakan Göktaş, programın gençleri hem evlilik süreçlerinde desteklemeyi hem de kendi projelerini hayata geçirebilmelerini sağlamayı hedeflediğini belirtti. Deprem bölgesinin pilot bölge olarak seçildiğini ve ilerleyen süreçte programın tüm Türkiye genelinde yaygınlaştırılacağını ifade etti.

EKONOMİK DESTEK VE GERİ ÖDEME ŞARTLARI

Program kapsamında başvurusu onaylanan kişilere toplam 150 bin lira kredi desteği sunulacağını dile getiren Bakan Göktaş, bu kredinin 48 ay vadeli olduğunu ve ilk 2 yılın geri ödemesiz olduğunu belirtti. Fonun biriken gelirlerle destekleneceğini ve programın ilerleyen dönemde gençleri daha geniş kapsamda kucaklayacak şekilde genişletileceğini vurguladı.

YATIRIM VE GELECEĞE DAİR HEDEFLER

Bakan Göktaş, fonun Türkiye'nin yeraltı zenginliklerinden elde edilecek gelirlerle destekleneceğini ve gençlerin geleceğine yatırım yapacaklarını ifade etti. Başvuru için gereken diğer şartların yakın zamanda açıklanacağını söyledi.

HABER MERKEZİ

Cumhur İttifakı dağııyor mu? Devlet Bahçeli'den şok paylaşım... Cumhur İttifakı dağııyor mu? Devlet Bahçeli'den şok paylaşım...

Gündem Haberleri