Hizmet vermeye hazır Fatih Sitesi Aile Sağlık Merkezi...

 

Zonguldak'ın Kozlu ilçesi Fatih Sitesinde yap-boz işlerden biri olan Fatih Sitesi Aile Sağlık Merkezi binası bitmiş olmasına rağmen aylardır taşınılmıyor. Yapımı aylar öncesinden biten bina adeta çürümeye terk edilirken harabe halindeki çürümüş mevcut Aile Sağlık Merkezi binasında halka hizmet verilmeye çalışılıyor.

 

Kerim Yılmaz'ın Belediye Başkanlığı döneminde kadınların el işi yapması için Kadın el Sanatları Atölyesi olarak projelendirilip başlanan Bilkent Parkının önündeki bina Fatih Sitesi Aile Sağlık Merkezi için Sağlık Müdürlüğüne devredilmişti.

 

 

Aylar önce devredilmesine, Sağlık Merkezi yapılması yönünde içinde çalışmalar yapılmasına rağmen ve mevcut Fatih Sitesindeki Aile Sağlık Merkezi harabe halinde olmasına karşın yeni tahsis edilen binaya geçilmemesi skandal niteliğinde iddiaları gündeme getirdi. 

 

Zonguldak halkı Eslem Lina’ya umut oldu! Zonguldak halkı Eslem Lina’ya umut oldu!

Doktorlar tarafından yeni yapılan yerin koridorlarının darlığı ve lavaboların küçük olması bahane edilirken asıl nedenin Aile Sağlık Merkezinin yakınındaki Eczanenin ticari kaygıyla gitmelerini istememesi ve bu yönde doktorlara telkinde bulunması olduğu iddia edildi

 

Öte yandan okul yeri sorunu yaşayan Kozlu Fatih Sitesinde mevcut Aile Sağlık Merkezinin yerine okul yapılarak okul sorununun da çözülmesi hedefleniyordu. 

 

Corona virüs gibi bir salgının yaşandığı ve hasta bakmak için mumla bina arandığı bir ortamda Vali Mustafa Tutulmaz, Kaymakam ve Sağlık Müdürünün de incelediği binanın aylardır hizmete alınmaması tepki çekmeye başladı. 

 

Hizmet verilen prafabrik Aile Sağlık merkezi...